pietricica turism

ACTUALIZARE: Tânăra a fost transferată în aceeași zi în secția reanimare, unde a murit cu puțin înainte de ora 16:00, după un stop cardiac fără răspuns la manevrele de resuscitare. Dr. Dan Silviu Verzea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență, a declarat că pacienta a fost adusă în jurul orei 10:00, în stare de hipotermie gravă, cu temperatură de 22,6 grade și în urma investigațiilor a reieșit o anemie severă.

“Pacienta a fost resuscitată timp de 50 de minute, dar manevrele au rămas fără răspuns, fiind declarat decesul”, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Ulterior a fost anunțată și poliția, care face verificări pentru a stabili împrejurările legate de acest caz, potrivit inspectorului Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț, fiind așteptat rezultatul necropsiei. Tânăra locuia împreună cu părinții, oameni în vârstă de aproximativ 60 de ani. Autoritățile din comună cunosc situația acestei familii sărmane: tatăl este bolnav, iar fiica suferea de o afecțiune psihică, pentru care fusese încadrată în grad de handicap. Se pare că în ultimele zile aceasta se refugiase în podul șurii. (C.I.)

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: O tânără sărmană, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită înfrigurată într-un șanț de un localnic din Totoiești (comuna Tupilați) în dimineața de 31 octombrie, care a anunţat cazul la 112. Un echipaj cu asistent medical al Serviciului de Ambulanță Neamț a preluat tânăra, aflată în ușoară hipotermie, și a predat-o echipajului de Terapie Intensivă Mobilă care a adus-o la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț. Femeia este primul caz social de la începutul sezonului rece, autoritățile urmând să stabilească de unde este și ce se poate face pentru ea, deocamdată rămânând în grija cadrelor medicale de la SJU Neamţ. (C.I.)