ACTUALIZARE: “În seara zilei de 14 ianuarie a.c., mai multe echipaje de poliție au intervenit în cazul producerii unui incendiu la un autoturism parcat pe raza municipiului Roman. Imediat a fost lichidat incendiul de specialiștii ISU Neamț și s-a constatat că nu sunt victime omenești. În urma activităților de cercetare la fața locului, polițiștii au stabilit că autoturismul, proprietate personală a unui ofițer de poliție, din cadrul Poliției municipiului Roman, a fost incendiat intenționat, demarându-se toate investigațiile pentru identificarea autorului. Cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, fiind derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. În cauză există un cerc de suspecți și sunt continuate cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și în vederea tragerii la răspundere penală a celor implicați”. (IPJ Neamţ)

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Maşina comisarului Neculai Bodron, şeful Biroului judiciar Roman, a fost incendiată, în seara de 14 ianuarie, în timp ce se afla parcată în faţa blocului în care locuieşte poliţistul, pe strada Tudor Vladimirescu. Incendiatorul a spart geamul portierei din dreapta spate şi a aruncat înăuntru un cocktail Molotov. Flăcările au afectat în primul rând tapiţeria, dar şi bordul autoturismului Opel Astra. Pompierii au intervenit imediat şi au stins incendiul înainte de a mistui maşina. Oricum interiorul a ars. Urmează cercetările de rigoare şi identificarea autorului. Se pare că este vorba despre cineva din familia unui suspect, cercetat de comisarul Bodron într-un dosar penal. Răzbunările prin incendiere par să „prindă” în zona Roman. În luna iunie a anului trecut a fost incendiat autoturismul şefului de post din Tămăşeni, chiar în faţa sediului, iar autorul n-a fost găsit nici acum.

„Din punctul meu de vedere, este exclus ca incendierea autotuturismului comisarului Bodron să aibă legătură cu altceva decât cu activitatea lui profesională, este clar că cineva a vrut să-i transmită un mesaj”, a declarat comisarul şef Paul Tablan. „Avem mai multe bănuieli, chiar foarte multe luând în calcul rezultatele pe care le-a avut poliţistul şi faptul că a deranjat tare lumea «bună» din zona Roman. Am vorbit cu el, ameninţări directe n-a primit, însă este posibil ca incendierea să aibă legătură cu una din anchetele lui recente”. Pet-ul de jumătate de litru, în care s-a aflat substanţa inflamabilă care a aprins bancheta din spate n-a ars şi a fost ridicat pentru expertiză. (C.M.)