ACTUALIZARE: Procurorul de la Parchetul Roman, care coordonează ancheta, a decis să-i plaseze pe cei doi tineri sub control judiciar și să le interzică să părăsească localitatea de domiciliu. Decizia s-a bazat, în principal, pe încadrarea juridică a faptei, și anume de ”complicitate la tentativă de înșelăciune”, dar și pe faptul că femeia este însărcinată. Polițiștii au stabilit că ea acționa la îndemnul și conform instrucțiunilor primite de o rudă de-a ei, care este încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași. (C.M.)

 ************

O femeie din Moldoveni a sesizat poliția, în noaptea de 16 spre 17 iulie, după ce-a fost sunată de un bărbat, care s-a recomnadat drept fratele ei și i-a spus că are nevoie de 30.000 de lei ca să scape de cercetări în cazul unui accident rutier pe care l-a provocat.

”Ca urmare a sesizării, o echipă operativă din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Români s-a deplasat în zonă, fiind identificate pe raza localității Moldoveni două persoane suspecte”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”S-a procedat la legitimarea acestora, un bărbat de 34 de ani, din Dumbrava Roșie și o tânără de 26 de ani, din Piatra Neamț, care se deplasau cu un autoturism condus de bărbat. Polițiștii au preluat persoanele pentru continuarea cercetărilor, existând suspiciunea rezonabilă că acestea urmau să preia banii de la persoana vătămată. Cercetările sunt continuate pentru tentativa de săvârșirea a infracțiunii de înșelăciune prin metoda Accidentul și în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestora”.

Având în vedere că suntem în perioada concediilor și ne mai desparte puțin timp de luna august, când de regulă vin acasă cei plecați la muncă în Italia, polițiștii le recomandă cetățenilor să verifice informațiile pe care le primesc despre diverşi membri ai familiei implicați în accidente: ”Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute în toiul nopții, cu atât mai mult nu înmânați bani necunoscuților, care pretind că sunt avocaţi şi vă reprezintă rudele «implicate în accidentul rutier». În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări”. (C.M.)