ACTUALIZARE: Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi a emis un comunicat de presă, în care detaliază motivaţia acţiunilor DNA. Îl redăm integral:

“În această dimineață, procurori ai Direcției Naționale Anticorupție s-au prezentat la sediul Consiliului Județean Iași și Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași.

Acțiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la contracte de execuție a lucrărilor de întreținere a drumului județean 248 A (Iași-Voinești-Țibănești) încheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii și întreținere curentă a drumurilor pe timp de iarnă, contractul având ca obiect «Lucrări de întreținere pe timp de vară la drumurile județene pentru perioada 2015-2016», inclusiv corespondenta cu firmele SC Eviro SRL, SC CON Ted Company, și SC Ted Company.

Au mai fost vizate și documentele cu privire la acțiunile de Audit Public Intern dispuse de președintele Consiliului Județean, referitoare la lucrările de întreținere la drumul județean 248A precum și la acțiunea de Audit a CJ pentru «Lucrări de întreținere pe timp de vară a tronsonului de drum DJ 282 limita Iași-Movileni-Gropnița».

Amintim faptul că în urma unor vizite pe teren la sfârșitul lunii septembrie 2016, președintele Consiliului Județean Iași a sesizat anumite deficiențe în modul de realizare a lucrărilor pe drumul 248 A și a dispus un Audit Public Intern cu privire la modul în care a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. Urmare a acestei activități, Serviciul Audit Public Intern și conducerea CJ au sesizat instituțiile în drept”. (Biroul Comunicare al Consiliului Județean Iași)

*************

ŞTIRE INIŢIALĂ: “Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016-2017”, anunță DNA.

În cursul zilei de 16 mai 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații, situate în județele Iași și Suceava, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“, se mai arată în comunicatul oficial.

După cum relatează presa centrală, citând o declarație a președintelui CJ Iași, Maricel Popa, oferită unei televiziuni centrale, este vizată activitatea celor de la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Judeţene. Șeful CJ Iași a precizat că acțiunea a pornit de la o sesizare făcută de el în octombrie 2016, referitoare la neregulile constatate la asfaltarea DJ 248A Voineşti-Slobozia-Ţibana-Glodenii Gândului. (ZCH NEWS)