ACTUALIZARE Părinţi „relaxaţi” = copii răniţi în accidente! Sfaturi de la poliţia rutieră!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţia Botoşani a resimţit din plin şocul celor trei copii accidentaţi, care se adaugă altor două cazuri înregistrate în iulie, şi furnizează o serie de sfaturi pentru părinţi.

„Cauzele producerii acestor accidente au fost, în principal, traversarea neregulamentară şi lipsa de supraveghere a copiilor, care au ajuns astfel să se joace pe partea carosabilă a unor drumuri publice, cu trafic rutier intens!”, se precizează în comunicatul IPJ Botoşani.

Pentru a nu se mai întâmpla astfel de tragedii, ar trebui ca juniorii:

  • „să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje;
  • să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat;
  • să circule numai pe trotuare;
  • să nu staţioneze pe bordura trotuarelor, deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor;
  • acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir, unul dupa altul;
  • să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult;
  • să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!
  • să nu circule cu bicicleta pe drumurile publice dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani”.

Nu putem decât spera că mesajul va fi înţeles! (M.C.)

*******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Copiii nesupravegheaţi corespunzător de cei care le-au dat viaţă, ajung deseori victime ale unor evenimente rutiere.

Astfel de lucruri regretabile s-au întâmplat, în zilele finalului de săptămână, în judeţul Botoşani.

Au fost nu mai puţin de 3 victime din rândul celor mici, care, ar trebui să ştie şi părinţii de tipul „relaxat”, nu apreciază corect pericolele.

Primul accident s-a produs, vineri, 15 iulie, la ora 14:15, iar victimă a fost un copil de 4 ani. „Fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii (Aleea Nucului din municipiul Botoşani) prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure şi a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de P.M., de 46 de ani, din municipiul Botoşani”, declară poliţiştii.

În aceeaşi zi, dar la ora 18:00, a fost accidentată o minoră, de 9 ani, pe Aleea Dumbravă, din municipiul Dorohoi. „L.I., de 54 de ani, din municipiul Dorohoi, în timp ce conducea un autoturism, surprinde şi accidentează minora, care se angajase în traversarea străzii, fără a se asigura şi prin loc nepermis pietonilor”, mai precizează IPJ Botoşani.

Sâmbătă, 16 iulie, la ora 18:45, o fetiţă, în vârstă de 8 ani, a încheiat bilanţul regretabil al accidentelor rutiere cu victime copii. „M.A., de  29 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea Mihail Kogălniceanu din municipiu, a surprins şi accidentat uşor o minoră, care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, printre două autoturisme parcate, în timp ce circula pe role”, informează poliţia rutieră din Botoşani.

În toate cazurile, conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Din păcate, părinţii nu au fost testaţi în nici un fel! (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentRealizări autohtone: Autostrada sub formă de petiţie online!
Articolul următorACTUALIZARE COD GALBEN de vânt puternic în Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.