pietricica turism

ACTUALIZARE: În acestă seară (4 iunie), Judecătoria Piatra-Neamţ a emis mandat de arestare, pentru 30 de zile, pe numele agresorului. (C.M.)

*******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Doi indivizi care au un trecut comun şi câteva amenzi la activ pentru cerşetorie, s-au încăierat, în parc, în centrul municipiului Piatra-Neamţ, în ziua de 3 iunie, iar unul din ei a dat cu cuţitul. Nu i-a provocat celuilalt răni grave, însă faptul că agresiunea s-a petrecut în public, i-a determinat pe poliţişti să-l reţină pe autor.

“Polițiștii au identificat ambele persoane, respectiv doi bărbați de 54 și 40 de ani, din Piatra Neamț, care se aflau sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. “Din primele cercetări, s-a stabilit că, pe fondul unui conflict spontan izbucnit între cele două persoane, ce se cunoșteau, bărbatul de 54 de ani a aplicat mai multe lovituri cu un obiect ascuțit bărbatului de 40 de ani. Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Cei doi bărbaţi obişnuiesc să cerşească şi să împartă băutura pe care o cumpără din banii căpătaţi. De data asta, se pare că cel de 40 de ani a trişat şi nu i-a dat bere şi celuilalt, ceea ce l-a înfuriat.

Poliţiştii le atrag atenţia cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria: “Oferirea de bani nu ajută aceste persoane, permanentizând doar un flagel social care în timp poate dezvolta şi componente infracţionale. Cerşetoria înseamnă pe lângă ruinarea viitorului personal şi profesional al tinerilor şi primul pas către delincvenţă şi infracţionalitate. De la mâna întinsă, până la furt sau tâlhărie prin smulgere nu e decât un pas, un pas care se scurtează uneori prin «complicitatea» noastră. Nu încurajaţi cerşetoria – nu fiţi complici la distrugerea unor destine!”. (C.M.)