0:00

ACTUALIZARE 2: FOTOGRAFII DE LA LOCUL ACCIDENTULUI:

ACTUALIZARE 2 : Bilanţul accidentului include, în afară de femeia de 72 de ani, care a decedat, încă o femeie, în vârstă de 59 de ani, rănită grav. Cei doi şoferi (unul de 48 de ani din Suceava, iar celălalt de 41 de ani din Stânca) sunt în afara oricărui pericol. La fel şi ceilalţi 3 pasageri din microbuz (o tânără de 17 ani şi doi bărbaţi de 61 şi, respectiv 63 de ani).

Din verificări a reieșit că microbuzul nu se afla în regim de transport public de persoane, fiind o cursă privată, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Traficul în zonă a fost blocat pentru o perioadă scurtă de timp, pe parcursul cercetării la fața locului, ulterior fiind asigurată circulația vehiculelor pe un singur sens, dirijată alternativ de polițiști. Cercetările în cauză sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”.

Poliţiştii rutieri fac cercetări şi în cazul unui alt accident, petrecut tot în comuna Pipirig, în seara de 14 ianuarie. Un bărbat de 46 de ani din localitate a fost acroșat de un autoturism al cărui conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Bărbatul rănit este în stare gravă, iar şoferul n-a fost identificat nici acum. Orice persoană care poate oferii detalii cu privire la producerea accidentului sau la persoana implicată în accident este rugată să anunțe Poliția, prin apelul unic de urgență 112!

C.M.

*******

ACTUALIZARE 1: Microbuzul era condus de un bărbat de circa 40 de ani din Stânca. El vorbise cu nişte consăteni şi le promisese că-i duce la mănăstiri. Nu apucaseră să parcurgă decât un kilometru, când autoutilitara, înmatriculată în Suceava, a pătruns pe contrasens şi i-a izbit frontal. În autoutilitară nu era decât şoferul. Conform ultimelor informaţii oferite de inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, o femeie în vârstă de 70 de ani a fost declarată decedată. (C.M.)

*******

Un microbuz şi o autoutilitară s-au ciocnit frontal la Leghin, Pipirig, în această dimineaţă (15 ianuarie), la ora 7,36. La locul accidentului s-au dus două autospeciale de pompieri de la Târgu Neamţ, una de la Poiana Teiului, două ambulanţe SMURD, ambulanţa de transport victime multiple şi 4 ambulanţe de la SAJ Neamţ. „Din primele informaţii pe care le avem rezultă că o persoană este în curs de resuscitare, unul dintre şoferi este în stare de inconştienţă, iar alte 5 persoane au diverse leziuni”, a precizat lt. Marcel Bucur Ţepeş, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. Se pare că autoutilitara a pătruns pe contrasens şi a lovit microbuzul în care se aflau 6 persoane. Vom reveni cu detalii. (C.M.)

Articolul precedentAnchetă a Inspectoratului Școlar după episodul “Sex la liceul din Borca”
Articolul următorHCF Piatra Neamţ primul meci oficial din 2017
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.