Un bărbat, despre care există informații contradictorii – ba că ar fi bolnav psihic, ba că ar lucra ca îngrijitor la spitalul de bolnavi cronic -, a făcut un adevărat măcel în această dimineață, 6 iunie, într-o criză de furie.

El și-a înjunghiat mortal mama și un vecin, care a vrut să intervină și s-o salveze, a atacat, de asemenea, soția vecinului – care, la rândul său, ieșise din curte să vadă ce se întâmplă și care este acum în șoc hemoragic, precum și agentul de poliție care a fost chemat să intervină.

Polițistul a tras patru focuri de armă ca să-l poată imobiliza și, în momentul când a pus mâna pe el, a fost tăiat la braț și pe piept.

Cercetările sunt în plină desfășurare, vom reveni cu amănunte.

ACTUALIZARE:

Agresorul, Constantin Brumă, în vârstă de 43 de ani, lucra ca îngrijitor la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni și făcea tratament permanent pentru că, la rândul lui, suferă de epilepsie, de încă o afecțiune psihică și a fost internat în repetate rânduri la dezalcoolizare. Rudele, vecinii, dar și colegii de serviciu spun că, în perioadele când s-a aflat sub tratament și ”nu bea nici măcar o bere”, se comporta absolut normal. Zilele acestea, însă, a fost liber de la serviciu și este posibil să nu-și mai fi luat pastilele și să fi băut. Azi dimineață, nu s-a dus la serviciu, iar mama lui a strigat la vecina de alături, care lucrează la același spital, și a rugat-o să-i facă o cerere de concediu. Ce s-a întâmplat apoi și ce anume l-a înfuriat nu se știe dacă se va putea afla vreodată. S-a mai stabilit că bărbatul a folosit un cuțit pentru porci, foarte mare.

Întreaga comunitate este șocată, jumătate din sat s-a adunat la poartă și îi plânge pe cei morți și pe cei răniți, spunând, la unison ”Ce-a putut să facă nebunu’!”

Imagini de la locul cercetărilor puteți vedea aici.

 

Articolul precedentSezonul gripei aviare închis la Neamţ
Articolul următorŞefia Spitalului Judeţean scoasă la concurs! Candidaţilor li se oferă o vizită la… spital!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.