pietricica turism

ACTUALIZARE 2: Maria Camelia Chiţul, şefa Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, a fost condusă la audieri de către anchetatori. Ea este suspectată de două infracțiuni de trafic de influență şi de alte două infracţiuni de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității. Procurorii consideră că a facilitat angajarea ilegală a două persoane pe funcții de execuție în cadrul CJP Suceava. (ZCH NEWS)

*****

ACTUALIZARE 1: Ancheta DNA vizează două infracțiuni de trafic de influență şi alte două infracţiuni de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității. Din câte se pare este vorba de angajarea a două persoane la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava. Prima faptă ar fi avut loc în luna iunie 2016, iar a doua în octombrie 2016. Concursurile pentru angajarea persoanelor s-au desfășurat în noiembrie 2016 și ianuarie 2017. (ZCH NEWS)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează, marți, 31 ianuarie, percheziții la Casa de Pensii Suceava, într-un dosar privind suspiciuni de fapte corupție comise în perioada 2016-2017, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

În cursul zilei de 31 ianuarie 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații situate în municipiul Suceava, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, potrivit sursei citate. (ZCH NEWS)