***** ACTUALIZARE ORA 13.10: În urmă cu puțin timp, s-a confirmat că alarma a fost falsă și bomba nu era bombă. De asemenea, cel care a sunat azi-dimineață la 112, anunțând existența așa-zisului dispozitiv, a fost deja localizat. Este din comuna Timișești și urmează să fie amendat pentru apelul fals la 112 (OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă). Totodată, în acest caz se întocmește și dosar penal, sub aspectul săvârşirii faptelor prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

**** ȘTIRE INIȚIALĂ:

În această dimineață, s-a dat alarma la Târgu Neamț, cum că, în centrul orașului, în zona BCR, ar fi fost anunțată prin 112 existența unei bombe.

Sesizarea a fost făcută pe la ora 5, la fața locului s-au dus polițiști să izoleze zona, plus echipaje ISU și structuri specializate. Se fac cercetări și la această oră.

În jurul orei 5.00 dimineața, în data de 22 august a fost un apel la 112 prin care un bărbat anunța că a plasat o bombă într-o clădire dezafectată din orașul Târgu Neamț. Zona a fost izolată și au fost anunțată și echipa pirotehnică care are competențe în astfel de cazuri. Încă se fac cercetări și urmează a se stabili dacă exită într-adevăr o bombă sau nu“, a declarat Robert Costân, purtător de cuvânt IPJ Neamț.

Pe la prânz, la locul ”faptei”, a ajuns o echipă de pirotehniști de la Bacău.

Știre în curs de actualizare.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.