0:00

***** ACTUALIZARE ORA 13.10: În urmă cu puțin timp, s-a confirmat că alarma a fost falsă și bomba nu era bombă. De asemenea, cel care a sunat azi-dimineață la 112, anunțând existența așa-zisului dispozitiv, a fost deja localizat. Este din comuna Timișești și urmează să fie amendat pentru apelul fals la 112 (OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă). Totodată, în acest caz se întocmește și dosar penal, sub aspectul săvârşirii faptelor prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

**** ȘTIRE INIȚIALĂ:

În această dimineață, s-a dat alarma la Târgu Neamț, cum că, în centrul orașului, în zona BCR, ar fi fost anunțată prin 112 existența unei bombe.

Sesizarea a fost făcută pe la ora 5, la fața locului s-au dus polițiști să izoleze zona, plus echipaje ISU și structuri specializate. Se fac cercetări și la această oră.

În jurul orei 5.00 dimineața, în data de 22 august a fost un apel la 112 prin care un bărbat anunța că a plasat o bombă într-o clădire dezafectată din orașul Târgu Neamț. Zona a fost izolată și au fost anunțată și echipa pirotehnică care are competențe în astfel de cazuri. Încă se fac cercetări și urmează a se stabili dacă exită într-adevăr o bombă sau nu„, a declarat Robert Costân, purtător de cuvânt IPJ Neamț.

Pe la prânz, la locul ”faptei”, a ajuns o echipă de pirotehniști de la Bacău.

Știre în curs de actualizare.

 

Articolul precedentCinci firme amendate cu 140.000 lei pentru muncă la negru
Articolul următorFOTO Incendiu pe strada Amurgului din Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.