0:00

Cardurile naționale de sănătate sunt valabile 7 ani, perioadă care se aplică tuturor  instrumentelor emise până la data de 31 iulie 2018. Propunerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, de a prelungi valabilitatea cardurilor de la 5 la 7 ani, a fost adoptată de guvern în data de 28 iunie și autoritățile dau asigurări că nimeni nu va avea de suferit.

Actualele carduri de sănătate sunt valabile 7 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Decizia este posibilă, deoarece certificatele digitale înscrise pe cipurile cardurilor naționale de sănătate au o valabilitate de 7 ani, ceea ce va permite Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate să recunoască valabilitatea cardurilor pentru un interval de încă doi ani după termenul inscripționat pe suprafața de plastic a documentelor emise anterior datei de 31 iulie 2018”, precizează CNAS.

Măsura a fost luată pentru că reînnoirea cardurilor a circa 14,2 milioane de români ar fi însemnat o cheltuială de 270 milioane lei de la bugetul de stat, potrivit estimării oficiale. Carduri noi de sănătate sunt emise doar pentru persoanele care împlinesc 18 ani și care au calitatea de asigurat.

Actualele carduri de sănătate sunt valabile 7 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Casa de Asigurări de Sănătate Neamț gestionează doar situația cardurilor naționale de sănătate pierdute de către asigurați. Noile carduri ajung direct la titulari prin intermediul Poștei Române. Instituția noastră nu deține o evidență a celor care împlinesc 18 ani, fiindcă unii își continuă studiile, alții intră în categoria șomerilor, alții se angajează”, a declarat Lăcrămioara Ilișescu, purtătorul de cuvânt al CAS Neamț.

În cazul pierderii sau deteriorării cardului, ori atunci când sunt date personale menționate greșit, titularul trebuie să se adreseze cu o cerere casei de asigurări de sănătate din județul de domiciliu. (C.I.)

Articolul precedentL5 Siretul Doljeşti – echipă cu jucători tineri care au confirmat
Articolul următorL5 Arsenal Văleni, campioana golurilor marcate
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.