Poliţiştii ieşeni continuă, şi în această perioadă, acţiunile cu caracter preventiv. Cele mai recente au vizat prevenirea furturilor din buzunare, la care au beneficiat de sprijinul studenţilor de la facultatea de drept şi siguranţa liceenilor, la care au participat elevi de la Colegiul Naţional.

iasi politie studenti“În data de 4 noiembrie, între orele 13:30-15:00, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au organizat o campanie stradală pe linia prevenirii furturilor din genţi şi buzunare pe bd. Carol I, zona Fundaţie – Super-Copou, cu accent pe zona Universităţii Alexandru Ioan Cuza Iaşi şi în staţiile de transport în comun. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul activităţii de practică derulată la IPJ Iaşi – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii de 15 studenţi ai Universităţii Alexandru Ioan Cuza – Facultatea de Drept. Astfel, în acest interval orar, prin intermediul studenţilor aflaţi în practică şi a căror coordonare a fost asigurată  de politistii de prevenire, au fost distribuite circa 1.100 de flyere cu informaţii pe linia prevenirii furturilor din genţi şi buzunare, beneficiari fiind în special studenţii, dar şi alti oameni care frecventau zona”, conform unui comunicat de presă al IPJ Iaşi.

În aceeaşi zi de 4 noiembrie, între orele 11:20-12:20, politistii  Biroului de Analiză si Prevenire a Criminalităţii  au organizat şi susţinut o activitate educativ-preventivă la Colegiul Naţional Iaşi, se precizează într-un alt comunicat de presă al IPJ Iaşi.

iasi politie colegiul national“Tematica abordată în cadrul activităţii a fost legată de  comportamentele adecvate pe care trebuie să le adopte în familie, şcoală, societate, consecinţele  implicării într-un act ce contravine legii, utilizarea corectă a reţelelor de socializare, reguli elementare de siguranţă personală. Întâlnirea cu elevii a avut un carater interactiv şi a îmbinat problematica preventivă cu speţe concrete prezentate de poliţiştii de prevenire. Informaţiile şi mesajele transmise au fost adecvate vârstei şi nivelului de înţelegere al elevilor. La activitate au participat 33 elevi şi un cadru didactic. Au fost distribuite  caiete cu tematică pe linia prevenirii violenţei în şcoli,  pliante cu tema SIGURANŢĂ DE NOTA 10 şi ghiduri de prevenire a furturilor”, se precizează în acelaşi comunicat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentContrabanda cu ţigări e în floare! Răspunsul autorităţilor: campanii preventive!
Articolul următorOMV Petrom şi Fundaţia PACT: 200.000€ pentru „Idei din Țara lui Andrei”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.