Acțiuni ale poliției în minivacanța de Adormirea Maicii Domnului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cadrul acțiunilor desfășurate, în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în minivacanța de Adormirea Maicii Domnului, polițiștii și jandarmii au legitimat ieri, 12 august, aproximativ 300 de persoane, în Bicaz, Târgu-Neamț, Tașca și Ștefan cel Mare. Au fost efectuate verificări la societăți comerciale precum săli de jocuri de noroc, cafe-baruri, au fost controlate 250 vehiculele, peste 150 dintre șoferi fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

Polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, ca urmare a neregulilor constatate, iar ca măsură complementară au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 2 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

“Polițiști continuă să acționeze pe raza județului Neamț, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

De asemenea, în contextul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, polițiștii și jandarmii asigură o prezență vizibilă în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

Pe această cale, dacă participați la manifestările organizate cu acest prilej, vă recomandăm să:

– NU vă lăsați copiii nesupravegheați, aceștia se pot rătăci ușor în mulțime!
– NU afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!
– NU răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi la numărul unic de urgență 112 – apel gratuit!
– NU consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool! NU consumați substanțe cu efect psihoactiv!
– NU vă urcați la volan dacă ați consumat alcool sau droguri!
– AVEŢI grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.!
– RESPECTAȚI indicațiile polițiștilor!”, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Polițiștii nemțeni vor fi zilele acestea în trafic pe principalele artere de circulație, în zonele aglomerate din județ, în apropierea lăcașurilor de cult și la manifestările dedicate Zilei Marinei.

Angela Croitoru

Articolul precedent„Culorile naturii“ – expoziție de pictură la Biblioteca Județeană
Articolul următorSchimbări în bursele elevilor din septembrie 2023
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.