Acțiune DIICOT la Roman: 9 percheziții, 4 autoturisme ridicate, 6 suspecți duși la audieri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO acțiune DIICOT, la care au participat polițiștii de la Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Neamț și de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, s-a desfășurat astăzi, 23 noiembrie, la Roman, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, acuzat de șantaj, camătă, amenințare, inducerea în eroare a organelor judiciare, influențarea declarațiilor, hărțuire și nerespectarea regimului armelor si munițiilor.

Anchetatorii au făcut pentru 9 percheziții domiciliare, au indisponibilizat 4 autoturisme, în valoare de 20.000 de euro, precum și bani (6.700 de lei,  și 725 de euro), 12 telefoane mobile și un cuțit. De asemenea, șase persoane au fost conduse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2017, șase persoane, din municipiul Roman, județul Neamț, s-ar fi constituit într-o grupare infracțională organizată, bazată pe relații familiale și prietenii apropiate, în scopul obținerii unor foloase injuste, prin amenințare și intimidare, de la reprezentanții unor firme care administrau săli de jocuri de noroc”, se arată în comunicatul IPJ Neamț. ”Aceștia ar fi amenințat cu acte de violență atât angajații care își desfășurau activitatea în sălile respective, cât și clienții. Prin aceste acțiuni, ar fi determinat reprezentanții acestor săli să le achite taxă de protecție.De asemenea, în perioada 2019 – 2020, cinci persoane, membre ale aceleiași familii, din municipiul Roman, județul Neamț, ar fi oferit bunuri (alimentare și altele), precum și diferite sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din municipiul Roman. Ulterior, datornicii ar fi urmat să returneze banii, cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării, iar, în cazul nerespectării acestuia, membrii grupării ar fi exercitat acte de violență fizică și verbală asupra acestora. Totodată, în cazul nerecuperării de către membrii grupării a sumelor de bani împrumutate, în timpul stabilit de aceștia, dobânzile ar fi crescut zilnic, iar persoanele cu datorii ar fi fost amenințate și constrânse psihic și fizic, în vederea efectuării plăților”.

La activitățile, derulate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au participat și polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău ,,Alexandru cel Bun”.

C.M.Acțiune DIICOT la Roman: 9 percheziții, 4 autoturisme ridicate, 6 suspecți duși la audieri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentUn bărbat care conducea de 5 ani fără permis, prins pentru că mergea pe interzis
Articolul următorMara Calista, candidat PNL Neamț: Pilonului II de pensii administrate privat trece pragul de 70 de miliarde de lei active