0:00

În noaptea de 2 spre 3 septembrie, între orele 20.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au organizat o acțiune de amploare pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale, consumului de droguri și alte infracţiuni. La activități au participat peste 45 de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliției municipiului Roman, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale (mascaţii) împreună cu jandarmi nemţeni.

Au fost verificaţi 5 agenți economici, care au program de funcționare pe timp de noapte, unde au fost legitimate 50 de persoane și verificate 20 de autoturisme.

Poliţiştii au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.500 de lei, pentru abateri privind utilizarea caselor de marcat electronice fiscale, alte nereguli constatate la Codul fiscal și nerespectarea regulilor de circulaţie rutieră.

A fost confiscată suma de 550 lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilegale.

„Polițiștii rutieri au retras 4 certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind reținute și 2 permise de conducere. Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 812 articole pirotehnice, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Polițiștii vor continua astfel de acțiuni în mai multe zone ale judeţului Neamţ.

Imagini de la acţiune, oferite de IPJ Neamţ, puteţi vedea în clipul de mai jos.

Angela Croitoru

Video / Foto: IPJ Neamț

Articolul precedentCe aduce nou anul școlar 2022-2023
Articolul următorFOTO. Șefa Inspectoratului Școlar Neamț prezentă la festivitățile din trei școli
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.