pietricica turism

Stațiunea Durău este plină de copii și tineri, la vreme de vacanță, atracția de bază fiind pârtia de schi, numai bună pentru sporturile de iarnă, pentru că are un strat convenabil de zăpadă (artificială).

“Punctul salvamont de prim ajutor din zona de agrement, echipat și pus la dispoziția noastră de administrator, a fost destul de solicitat, sportul alb, dar mai ales săniușul fiind recunoscute ca generatoare de accidente montane mai mult sau mai puțin serioase, cauzate în mare parte de neglijența practicanților”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

În ziua de marți, 6 februarie, au avut loc mai multe accidente pe pârtie, cele mai serioase fiind două fracturi de membru superior. Au fost și accidente mai ușoare – traumatisme și plăgi – ultimele cauzate de faptul că nu toată lumea poartă mănuși de protecție.

“Nu s-a înregistrat niciun accident cu urmări foarte grave de la începerea vacanței. Plasele de protecție omologate F.I.S., care împrejmuiesc pistele,  tunurile de zăpadă și toate obstacolele, dar și patrulările permanente de prevenire ale salvatorilor montani contribuie substanțial la reducerea evenimentelor neplăcute”, a mai precizat Raul Papalicef. (C.M.)