Vremea frumoasă din prima parte a zilei de sâmbătă, 17 martie, a scos pe străzi biciclişti şi mopedişti, aşa că nu au lipsit evenimentele rutiere în care au fost implicate vehicule cu două roţi.

Primul a avut loc la Sagna, unde un bărbat de 33 de ani s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. El îşi transporta fiica, în vârstă de 6 ani, pe cadrul bicicletei, iar la un moment dat fetiţa şi-a prins piciorul în roata din faţă şi s-a rănit. Copila a fost transportată la spital, iar tatăl ei este cercetat penal.

Un alt accident a avut loc la Bodeşti, unde un bărbat în vârstă de 33 de ani, care conducea un moped neînregistrat, a intrat, în plin, într-un gard. Poliţiştii au stabilit că mopedistul nu avea permis, dar avea în schimb o alcoolemie de peste 1,36 mg/l  alcool pur în aerul expirat. În urma impactului cu gardul, bărbatul a fost rănit şi a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. El va fi cercetat pentru propria-i vătămare corporală, dar şi pentru conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legală.

Al treilea accident a avut loc la Tîrgu Neamţ, iar victimă a fost un bărbat de 57 de ani, care circula cu bicicleta. El s-a angajat în traversarea străzii Mihai Eminescu, fără să se asigure, şi a fost acroşat de un autoturism, condus de un tânăr de 18 ani.

„În urma impactului, a rezultat rănirea biciclistului, în vârstă de 57 de ani, din Târgu Neamț, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Neamţ. Atât conducătorul auto, cât şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză sunt continuate cercetările pentru vătămare corporală din culpă”, se precizează în buletinul de presă al IPJ Neamţ. (C.M.)