accident noapteaACTUALIZARE: Tânărul care se afla la volan este Teodor Topliceanu, student în anul I la silvicultură la Braşov, fiul unui patron de firmă de exploatarea lemnului din Bicazu Ardelean.

„Stă gard în gard cu mine, a fost coleg de clasă cu fiica mea”, ne-a declarat Constantin Bârsan, primarul de Bicazu Ardelean.

„E un copil bun şi educat, dar faptul că s-a urcat băut la volan nu este în regulă. Doamne fereşte! Îmi pare tare rău de viaţa tânărului care a murit la doar 26 de ani”.

Victima era din Girov şi lucra în piaţa centrală din Piatra-Neamţ, ca vânzător la o tarabă. Se pare că se afla la o petrecere la un restaurant din apropierea sensului giratoriu de la Lidl şi a traversat fără să se asigure.

„Se va stabili în urma expertizei ce viteză avea autoturismul, dar problema cea mai mare mi se pare faptul că şoferul era băut”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ.

„Am avut tot week end-ul acţiuni de combatere a conducerii sub influenţa alcoolului şi uite că s-a întâmplat un accident mortal pe fond de consum de alcool. Chiar nu înţeleg cum de se urcă unii băuţi la volan şi folosesc replici de genul „am mers doar din Dărmăneşti până la piaţă”, când din Dărmăneşti până la piaţă un taxi costă 7 lei. Chiar nu merită să pui viaţa cuiva în pericol pentru banii ăştia!”.

Acţiunile de depistare a şoferilor băuţi în trafic continuă şi în cursul zilei de duminică, mai ales că este vreme frumoasă şi lumea iese, cu maşina, la iarbă verde.

Cât despre Teodor Topliceanu el avea o concentraţie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă dacă venea de la Braşov este clar că i-a mai „ieşit” din băutură pe drum.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un tânăr de 26 de ani a fost declarat decedat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, în dimineaţa de 7 iunie, după ce medicii au încercat, în zadar, să-l resusciteze.

Bărbatul a fost lovit în plin de un autoturism Audi, la ora 3:30, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce traversa strada în fugă.

La volan se afla un băiat de 19 ani din Bicazu Ardelean, care circula în direcţia Bacău-Bicaz. Pe lângă faptul că, probabil, avea viteză, şoferul se afla sub influenţa alcoolului, lucru stabilit de poliţişti după testarea cu etilotestul.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. (C.MIRCEA)