0:00

Accident mortal de bicicletă la Valea Arini, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat în vârstă de 63 de ani, din Bălţăteşti, a murit la spital, astăzi, 6 august, după ce-a fost implicat, aseară, într-un accident în localitatea Valea Arini. Poliţiştii au stabilit că omul a circulat, cu bicicleta, pe strada Corneliu Popovici, iar la un moment dat s-a dezechilibrat, a acroşat un pieton şi apoi a căzut pe partea carosabilă. Leziunile suferite au fost atât de grave încât, după câteva ore de spitalizare, bărbatul a încetat din viaţă.

Tot în Valea Arini, pe o porţiune de drum în pantă, s-a accidentat o fetiţă de 11 ani, în seara de 4 august. Ea s-a dezechilibrat pe drumul pietruit, a căzut şi s-a lovit la cap. Din fericire, rănile n-au fost foarte grave. Tot uşor a fost considerat şi accidentul petrecut în Durău, unde un băiat s-a izbit cu bicicleta într-o camionetă parcată şi, după, impact şi-a înghiţit limba. A suferit un traumatism cranio-cerebral, dar a avut noroc imens pentru că tocmai atunci trecea prin zonă un salvamontist care i-a eliberat căile respiratorii, altfel murea sufocat.

Poliția Română recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta:

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător;

Când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură- te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul. Nu circula cu bicicleta când te afli sub influența băuturilor alcoolice!

Poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața!

C.M.

Articolul precedentDemonstraţie a motocicliştilor-cascadori din Ungaria în centrul oraşului
Articolul următorÎncă o tragedie: copil de 14 ani dispărut în apele Siretului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.