ACTUALIZARE 3: Fotografii de la locul teribilului accident din această dimineaţă, de la Horia:

ACTUALIZARE 2: „Până în prezent, din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că, în timp ce un conducător auto, bărbat de aproximativ 40-50 de ani, din Bacău, conducea un autoturism pe acostamentul consolidat al DN2, din direcția de mers Bacău – Roman, ar fi efectuat un viraj spre stânga, pentru a intra pe banda de circulație, moment în care a fost acroșat de autoturismul, care circula în același sens de mers. Este vorba despre o neasigurare la schimbarea direcției de mers”, a declarat subinspector Elena Bulgărea, purtător de cuvânt al IPJ Neamț. În urma impactului, cele două autoturisme au ricoșat. Primul (Volkswagen Golf) a ieșit prin partea dreaptă a carosabilului, de pe sensul de mers, iar celălalt (Ford) a ieșit prin partea stângă, oprindu-se pe câmpul din apropierea DN2. În urma impactului, 4 victime au fost transportate la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. Cei doi conducători auto și un copil, în vârstă de aproximativ 9 ani, au fost răniți grav. Cea de-a treia victimă, rănită ușor, este soția șoferului care conducea mașina marca Ford. (M. TEODOROF)

******

ACTUALIZARE 1: La ora 10:30, Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) anunţase blocarea circulaţiei în zona accidentului de la Horia: “Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (10:20), în judeţul Neamț, traficul rutier este întrerupt pe DN2 Roman – Bacău, la ieșirea din localitatea Horia spre Bacău, din cauza unui accident rutier, în care au fost implicate două autovehicule. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului”.

La această oră (11:30), traficul a fost deja reluat, iar poliţia rutieră oferă deja o primă cauză: “Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în judeţul Neamț, începând cu ora 11:00 traficul rutier a fost reluat pe DN2 Roman – Bacău. Amintim că, din cauza unui accident rutier, în care au fost implicate două autovehicule, circulația a fost oprită la ieșirea din localitatea Horia spre Bacău. Cauza probabilă a accidentului a fost neasigurarea corespunzătoare la schimbarea direcției de mers”. (M. CONSTANTINESCU)

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: În urmă cu puțin timp, pe drumul Horia – Bacău, la ieșirea din comuna nemțeană, pe DN 2 (E85), a avut loc un accident cumplit. Două autovehicule s-au ciocnit frontal, iar din primele informații se pare că ar fi vorba de 4 victime, între care și un copil. Tot pe surse, neoficial încă, două din victime ar fi rămas încarcerate, iar despre starea celorlalte nu se știe încă nimic. Vom reveni cu amănunte. (ZCH NEWS)