Accident înfiorător: O fetiță de 3 ani incendiată de un băiețel de 7 ani a murit, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRămasă în grija tatălui (24 de ani), după ce mama ei (20 de ani) a părăsit-o, o fetiță de numai 3 ani a murit după ce a luat foc.

Incidentul, unul care nuanțează drama acestei familii din comuna Ștefan cel Mare, s-a petrecut în data de 20 iunie. Unchiul fetiței, un băiețel în vârstă de 7 ani și care este fratele tatălui copilei, a vrut să facă focul în sobă și a turnat benzină. În acel moment, fetița era lângă sobă și i-au luat foc hainele.

Copiii erau în grija bunicului, în casa căruia locuiesc, iar acesta a sunat la 112. Echipajul de ambulanță a transportat copila la spital, dar din cauza stării grave în care era și a vârstei, a fost transferată la Iași. Din păcate, sâmbătă, 26 iunie, ea s-a stins din viață la spital.

Moartea accidentală este anchetată de polițiști, care așteaptă raportul medico-legal. „Inițial, după sesizarea la 112 din data de 20 iunie, s-au făcut cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Din primele verificări, s-a stabilit că minorei i s-au aprins hainele după ce un alt minor ar fi aprins focul în sobă cu benzină. Tatăl minorei era la serviciu, iar copiii erau în grija bunicului. Colegii au fost anunțați ieri că minora a decedat, astfel că încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în ucidere din culpă”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Tatăl fetiței și cu mama acesteia locuiau la părinții lui, în comuna Ștefan cel Mare. Neînțelegerile și certurile dintre ei au făcut ca tânăra să-i părăsească, iar copila a rămas în grija tatălui și a bunicului. Cazul acestei familii a fost și în atenția autorităților locale, fiind făcută și o anchetă socială după ce tânăra și-a părăsit domiciliul.

C.I.

Articolul precedentTrei zile durează eliberarea cazierului judiciar
Articolul următorTârgu Neamț: Corectare de torenți în bazinul hidrografic pârâul Ungureanu din cartierul Blebea