Ieri după amiază, în jurul orei 13.40, în Alexandru cel Bun a avut loc un accident grav.

Din primele cercetări, două autoturisme s-au ciocnit frontal pe podul peste râul Bistrița de pe DN 15 Bicaz-Piatra Neamț, iar în urma impactului deosebit de puternic, unul din conducătorii auto a rămas în stare de inconștiență, între fiarele contorsionate ale mașinii.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, dar și un echipaj de la descarcerare. Împrejurările exacte în care s-a produs evenimentul vor fi stabilite cu exactitate de polițiști, care au deschis o anchetă în acest caz. (Z.C.H.)

Week-end cu vitezomani

Sfârșitul săptămânii trecute a adus o avalanșă de amenzi aplicate de polițiștii rutieri și cei de la ordine publică. Aceștia au acționat, timp de 3 zile, pe linia prevenirii și reducerii numărului de accidente rutiere grave, dar și pentru sancționarea abaterilor constatate în ceea ce privește regimul circulației rutiere.

Pe șoselele din Neamț au fost „desfășurați”, zilnic, 50 de polițiști, care au ieșit în teren cu 9 aparate radar. Contravenienți au fost destui, în cele doar 3 zile fiind aplicate nici mai mult nici mai puțin de 720 de sancțiuni. Mai bine de jumătate dintre acestea – 422 – au fost date șoferilor care au depășit limita legală de viteză.

Valoarea lor se ridică la 123.870 lei. Tot în intervalul la care ne raportăm, oamenii legii au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației și au reținut 29 de permise de conducere, 15 dintre ele tot pentru depășirea limitei legale de viteză. De asemenea, au fost retrase și 9 certificate de înmatriculare. (A.S.)