Actualizare: Tânărul nu era căsătorit și nu are copii. El era angajat legal din luna mai 2021 la firma Forever Pan din Bicaz Chei, care exploatează la Tazlău. „Ne pare rău de situație, tot ce ține de noi facem, dar unele lucruri nu le putem controla. Când se strică mașinile, utilajele, le reparăm, dar când e vorba de vieți omenești, nu avem nici o putere. Muncitorii noștri sunt instruiți periodic. Dacă purta sau nu cască de protecție, nu știu, noi eram la birouri când s-a întâmplat. Dar chiar și cu cască, finalul ar fi fost același: bradul s-a rupt de sus, a fost greu și a venit de sus cu forță. Am mai avut așa un caz, cu câțiva ani în urmă, a crăpat casca și omul n-a scăpat. Casca e bună, dar când îți vine un lemn de sus, îți intră os pe os, îți rupe gâtul… Am vorbit cu familia băiatului, îi ajutăm cu cheltuielile cu înmormântarea, ne implicăm cât putem și ne pare rău de ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Iulian Panțîr, din partea firmei la care s-a produs tragedia.

Accidentul este cercetat de ITM Neamț și de poliție. „A fost o echipă de inspectori aseară, este evident că nu s-au respectat norme de protecția muncii, așteptăm concluzia medicilor legiști”, a declarat Ioan Popescu, șeful ITM Neamț.

La această firmă s-au mai produs 3 accidente de muncă în ultimii trei ani, dar victimele au supraviețuit.

****Știre inițială****

Aseară, 6 iulie, după ora 20, în pădurea Tazlăului, în zona Rotărie, un tânăr, de 28 de ani, a murit după ce un brad i-a căzut în cap.

Accidentul s-a produs la exploatarea forestieră efectuată de o firmă din Bicaz Chei. Colegii tânărului au tăiat bradul care a căzut peste altul, apoi a ricoșat și a căzut peste muncitor. „Victima a suferit leziuni incompatibile cu viața. Echipajul de salvamontiști a acționat pe versantul abrupt împreună cu cadre ISU Neamț și a evacuat persoana decedată, care a fost predată Serviciului de Medicină Legală”, a declarat Adrian Alăzăroaie, șeful echipei Salvamont Neamț.

Tânărul care a murit strivit de copac este din Piatra Șoimului. Deocamdată nu se știe dacă el era angajat legal la firmă.

Inspectorii de muncă fac cercetările și urmează să stabilească ce norme de protecția muncii nu au fost asigurate, respectate și dacă muncitorul purta cască. Firma care exploatează la Tazlău este deținută de o familie din Bicaz Chei, asociată în alte trei firme, toate cu cifre de afaceri de 4-7 milioane lei pe anul trecut.

C.I.

Articolul precedentActualizare: Agresiune între doi elevi, unul a fost înjunghiat
Articolul următorL3 CSM Ceahlăul Piatra Neamţ s-a reunit pentru noul sezon