ACTUALIZARE Autocar de la Palatul Copiilor Iaşi răsturnat în Braşov! Poziţia Ministerului Sănătăţii!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 3: La câteva ore bune de la accident, Ministerul Sănătăţii emite un comunicat de presă, în care sintetizează ce s-a întâmplat: „Autocarul răsturnat transporta 28 de copii și 3 adulți. Patru persoane și-au pierdut viața: 1 copil și 3 adulți. În prezent, 2 victime / «cod roșu» de urgență, 1 victimă / «cod galben», celelalte «cod verde» (răniți ușor). Toate victimele grave vor fi transportate la spitale din județul Brașov. În standby se află un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne în caz că ar fi nevoie de transfer la București pentru pacienți grav răniți. Ministerul Sănătății se află în permanentă legătură cu Comandamentul Operațional pentru Situații de Urgență și cu spitalele din județul Brașov”. (ZCH NEWS)

****

ACTUALIZARE 2: 27 de victime, între care 20 de copii, din accidentul rutier de la Perșani au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență, Spitalul Clinic de Copiii, Spitalul Militar și Spitalul „Sf. Constantin”, potrivit Serviciului de Ambulanță Brașov.

*****

ACTUALIZARE 1: „ISJ Iași a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iași informatiile despre accidentul grav petrecut la Brasov. Cu durere și cu îngrijorare pentru cei implicați în accident, vă transmitem că grupul din autocar era format din 34 de elevi și 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iași și de la Colegiul National de Arta Octav Băncilă, componenți ai ansamblului folcloric Hora, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internațional de folclor al copiilor (17-19 iunie). Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare”, a transmis ISJ Iași, într-un comunicat de presă remis vineri, 17 iunie.

*****

ŞTIRE INIŢIALĂ: Patru persoane, dintre care 3 adulți și un copil, au decedat, vineri, 17 iunie, într-un cumplit accident în localitatea Perșani (Brașov). În afară de cele 4 persoane decedate, mai sunt două în stare foarte gravă și alte 7 cărora li se acordă asistență medicală. În judeţul Braşov a fost instituit codul roșu de intervenție și au fost solicitate Ministerului de Interne două elicoptere SMURD, pentru a transporta bolnavii la spital. De asemenea, la fața locului, se află 11 ambulanțe, care acordă asistență medicală. Cele 4 persoane decedate, cât și celelalte rănite se aflau într-un autocar cu 30 de persoane. Maşina aparţine Palatului Culturii din Iaşi şi fusese închiriata de Colegiul de Artă din oraş. Elevii mergeau la un festival la Arad. Printre persoanele decedate se află şi şoferul autocarului de mici dimensiuni. (ZCH NEWS; FOTO: Digi 24)

Articolul precedentGALERIE FOTO Aur şi argint la Jocurile Europene ale Polițiștilor și Pompierilor
Articolul următorNEAMŢ: COD GALBEN de furtuni de sâmbătă dimineaţă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.