ambulanta

* un cetățean spaniol s-a izbit cu mașina într-un autobuz oprit în stație

* bărbatul este în comă, la Terapie Intensivă

Un accident grav, în urma căruia 5 persoane au fost rănite ușor iar 3 au suferit leziuni grave s-a produs, duminică seară, la Zănești. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că în timp ce Gomez D. (37 ani), cetățean de origine spaniolă, conducea un autoturism în direcția Bacău – Piatra Neamț, din motive încă neelucidate, s-a izbit violent de partea din spate a unui autobuz oprit în stație pentru preluarea călătorilor. Impactul a fost atât de puternic, încât autobuzul a fost proiectat pe spațiul verde din partea dreaptă a sensului de mers, în timp ce autoturismul ajuns pe partea cealaltă a șoselei. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a localnicului Ioan C., care se pregătea să urce în autobuz, dar și a cetățeanului spaniol aflat la volanul autoturismului.  Alți 5 pasageri aflați în autobuz au suferit răni ușoare, în timp ce un altul a fost rănit grav. Printre victime se numără și doi minori, unul de 14, celălalt de 15 ani. Toate victimele au fost transportate la Spitalul Județean. Cel mai mult a avut de suferit chiar cetățeanul spaniol, care a fost diagnosticat cu o contuzie toracică, politraumatism, traumatism cranio-cerebral comoțional și hematom subdural, iar ieri după amiază, era în comă la Secția de Terapie Intensivă a SJU Neamț.

Cauza sau cauzele care au dus la producerea accidentului vor fi stabilite cu exactitate în perioada următoare, șeful poliției rutiere Neamț neexcluzând nicio variantă. „Noi luăm în calcul absolut orice variantă, pornind de la faptul că șoferul autoturismului a adormit la volan și ajungând până la o defecțiune tehnică a mașinii pe care acesta o conducea. Așteptăm ca bărbatul să își revină din comă, pentru a putea da niște explicații legate de modul în care s-a produs evenimentul. Noi facem toate cercetările care se impun și până la urmă vom stabili cu exactitate cum s-a întâmăplat totul”, ne-a precizat comisarul șef Cezar Asandei. Polițiștii sunt, totuși, siguri de un lucru: cetățeanul spaniol conducea cu viteză peste limita legală. „Judecând după gradul de deformare a autoturismului BMW și după distanța la care a fost proiectat autobuzul în urma impactului, e clar că viteza de deplasare a BMW-ului era destul de mare”, a încheiat șeful Serviciului Poliției Rutiere Neamț.

O altă întrebare la care anchetatorii așteaptă răspuns este dacă șoferul BMW-ului era sau nu băut în momentul producerii accidentului. Dacă în ceea ce-l privește pe cel aflat la volanul autobuzului lucrurile sunt clare – nu consumase alcool înainte de a se urca la volan, dovedă că în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ – în cazul cetățeanului spaniol se așteaptă rezultatele probelor biologice recoltate. (A. SÎRBU)

Articolul precedentRomanul, frate cu coreeanul
Articolul următorSuntem pregătiţi de cutremur?