?
?

De când s-a încălzit afară, accidentele în care sunt implicaţi motocicliştii curg pe bandă rulantă. Vina e cumva împărţită între şoferii care „nu-i văd” pe cei care circulă cu motoarele, şi motocicliştii înşişi – care „zboară” pe şoselele judeţului. Vineri, 15 mai, la orele prânzului, un motociclist grăbit a apreciat greşit distanţa faţă de o Dacia Logan şi a „intrat” în portbagajul autoturismului. Impactul a fost uşor de data asta, dar motociclistul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital pentru investigaţii complete.

Tocmai pentru că în fiecare vară accidentele în care sunt implicaţi motocicliştii sunt la ordinea zilei, Serviciul de Poliţie Rutieră Neamţ derulează o campanie preventivă, în perioada mai – septembrie.

„Pietonii, mopediştii şi motocicliştii erau, de regulă, victime ale accidentelor din timpul verii”, a declareat comisarul şef Cezar Asandei, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Neamţ. „De când s-a schimbat legislaţia şi mopedele au devenit vehicule, numărul accidentelor s-a diminuat foarte mult, însă motocicliştii continuă să fie victimele unor accidente foarte grave. Duminică, 17 mai, vom avea o întâlnire cu reprezentanţii cluburilor de motociclism, la Războieni, în locul lor tradiţional ,şi-i vom însoţi până la Piatra-Neamţ, aşa cum am făcut şi anul trecut. Dorim să atragem atenţia că respectul în trafic, înseamnă şi respectul pentru motociclişti. Statisticile nu confirmă supranumele pe care li l-au acordat unii şoferi, care le spun „donatori de organe”. Avem puţine accidente din vina motocicliştilor, cele mai multe sunt din culpa conducătorilor auto, care nu-i „văd” în trafic”. ( C. Mircea )

 

Articolul precedentNeamț: Elevii renunță la bacalaureat pentru muncile agricole
Articolul următorNeamț: Noi candidaturi la Inspectoratul Școlar. Stire actualizată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.