Pe acest scenariu se bazează un exerciţiu al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani ce va avea loc la staţiile de tratare și epurare a apei aparținând  companiei Nova Apaserv din Cătămărăști Deal și Dorohoi, mâine dimineață, 16 septembrie, cu începere de la ora 10,00.

Va fi un exerciţiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare. Scenariul presupune producerea unui accident chimic în incinta Stației de tratare a apei din Cătămărăști Deal, precum și a unei explozii la centrala termică din același obiectiv, urmată de incendiu. Pentru salvarea persoanelor „rănite“ vor interveni și alpiniștii din cadrul ISU Botoșani.

La Dorohoi, vor fi simulate intervenții de căutare – salvare a unor persoane surprinse de o explozie produsă la stația de biogaz, dar și de stingere a unui incendiu.

„Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale acestora vor participa forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Botoșani și Suceava, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, UPU-SMURD, Direcției de Sănătate Publică, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani, Agenției de Protecție a Mediului Botoșani, dar și angajații ai Nova Apaserv S.A. Botoșani.

Cetățenii care locuiesc în apropierea celor două obiective trebuie să știe că este vorba de un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol“, a declarat locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani .

Angela Croitoru

Articolul precedentL2 Politehnica Iaşi a pierdut, din nou, pe teren propriu
Articolul următorI-a furat lanţul de aur şi telefonul mobil sub ameninţarea cuţitului, în propria casă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.