Costică Radu, în vârstă de 47 de ani, din comuna Dragomireşti, a fost condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare, în ziua de 4 mai, pentru omor. Judecat în acelaşi dosar, Ioan Ghiocel Radu, de 42 de ani, a primit 1.800 de lei amendă penală, pentru lovire şi tulburarea liniştii publice. Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, care va pronunţa hotărârea definitivă.

În privinţa lui Costică Radu, instanţa a mai decis: „Obligă inculpatul să plătească părţii civile Diţă Maricica suma de 4.000 lei cu titlu de daune materiale. Obligă inculpatul Radu Costică să plătească părţii civile Diţă Maricica (în nume propriu şi în calitate de reprezentant legal al minorelor Diţă Daria Gabriela şi Diţă Ionela Mădălina) suma de 12.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul Radu Costică să plătească în favoarea minorelor Diţă Daria Gabriela – născută la 16.10.2012, şi Diţă Ionela Mădălina – născută la 19.10.2013, suma de 500 lei cu titlu de prestaţie periodică lunară, începând cu data de 02.09.2017 până la majoratul acestora”.

Scandalul care s-a încheiat cu uciderea unui tânăr de 30 de ani, tatăl a două fetiţe, s-a petrecut în seara de 2 septembrie 2017, într-un bar din satul Hlăpeşti. Anchetatorii au stabilit că victima a început să lovească, iar bătaia a continuat în faţa barului şi apoi pe o uliţă. Costică şi Ghiocel Radu au fost, iniţial, defensivi, până ce s-au înfuriat şi au pus mâna pe furci. Numai Costică Radu a lovit cu furca, dar atât de tare încât i-a provocat tânărului răni profunde şi o pierdere masivă de sânge. Deşi a fost dus de urgenţă la spital, n-a mai putut fi salvat. (C.M.)

Articolul precedentLansarea campaniei „Free to speak, safe to learn” în școlile din Neamț
Articolul următorL4 Va încurca Victoria Horia pe CSM Ceahlăul Piatra Neamţ?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.