0:00

Actualizare. A treia zi de grevă generală. Protestul profesorilor se mută iar în stradă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare. Astăzi, 26 mai, în a cincea zi de grevă și ultima lucrătoare din prima săptămână, profesorii declară că nu suspendă conflictul de muncă. Negocierile fără rezultat cu Guvernul, chiar și în condițiile ultimei solicitări, restrânse față de revendicările inițiale în 7 puncte, ce a fost ignorată, îi determină pe profesori să nu cedeze.

Gabriel Ploscă, liderul SLÎ Neamț afirmă că profesorii nemțeni rămân în grevă generală, procentul fiind același de la început și că solicitarea la care nu renunță cadrele didactice este cea înaintată ieri Guvernului de liderii naționali. „Informațiile de ultimă oră, din această după-amiază, arată că în Neamț profesorii nu renunță la grevă, suntem cam aceiași care am început, în jur de 72%. Mesajul liderului nostru Simion Hăncescu este clar: vrem rezolvarea ultimei solicitări anunțate la negocierile de ieri, respectiv o majorare de 25% anul acesta, până la sfârșit și circa 40% majorare salarială asigurată prin noua grilă de salarizare ce se va aplica din 1 ianuarie 2024, în care salariul profesorului debutant să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. Practic, cumulat vorbim de o majorare de circa 60%. În aceste condiții, vom participa mai mulți membri de sindicat din Neamț la mitingul de la București, din 30 mai, ne organizăm în zilele următoare”, declară liderul SLÎ Neamț.

****Știre inițială****

Într-o acțiune in extremis, pe fondul negocierilor eșuate cu Guvernul, sindicaliștii din Educație ies astăzi, 24 mai, în stradă. Acțiunea de pichetare a prefecturilor nu a fost decisă la nivel național, potrivit prof. Gabriel Ploscă, liderul Sindicatului Liber din Învățământ Neamț.

Actualizare. A treia zi de grevă generală. Protestul profesorilor se mută iar în stradă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInvitat astăzi în emisiunea „Cafeaua de dimineață” în redacția mesagerulneamt.ro, Gabriel Ploscă a declarat că pichetarea Prefecturii Neamț este încă o încercare de avertizare a Guvernului, care trebuie să vină cu soluții reale la revendicările profesorilor. „S-au anunțat peste 300 de profesori din Neamț! Pichetarea este avizată pentru intervalul orar 11-12. Ne vom duce încă o dată să spunem acolo răspicat care sunt revendicările noastre și în același timp vom spune și faptul că nu vom ceda, că vom rămâne în această formă de protest până când se găsesc soluții! Mâine va fi un miting național, federațiile din Educație pregătesc un marș și un miting de mari proporții în București, ceva asemănător cu cel care a fost în 10 mai. Încercăm prin toate formele posibile ca oamenii care au decizia să înțeleagă. Ei văd ce se întâmplă și vin în continuare cu aceleași promisiuni mincinoase!”, declară Gabriel Ploscă.

Emisiunea poate fi vizionată aici https://mesagerulneamt.ro/2023/05/cafeaua-de-dimineata-greva-din-invatamant-si-scandalul-legat-de-disciplina-istorie-la-isj-neamt/ .

C.I.

Articolul precedentJaf de proporții în ziua înmormântării
Articolul următorBacalaureatul nu se amână, greva profesorilor continuă