pietricica turism

Doi oameni din județul Neamț, s-au stins pe picioare, marți, 13 mai, într-un mod fulgerător. Medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț au fost solicitați prin serviciul 112, pentru a interveni la salvarea a două persoane. Din păcate, medicii au bătut drumul degeaba, deoarece, până la sosirea acestora, oamenii pentru care s-au făcut solicitările au murit. În primul caz, D. Neculai, în vârstă de 60 de ani, din Târgu Neamț, a căzut din picioare, în timp ce lucra la construcția magazinului Lidl, din Târgu Neamț. Colegii de muncă au chemat Ambulanța, iar medicii au început manevrele de resuscitare. Cu toate acestea, eforturile doctorilor au fost în zadar. Pe fir a intrat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț pentru a afla împrejurările în care a murit omul și dacă se impun sancțiuni pentru angajator. Un alt caz a fost preluat de medicii de la SJA, după ce au fost anunțați că un bărbat, cu vârsta de 56 de ani, din localitatea Adjudeni a căzut din picioare. Familia care a anunțat medicii a precizat că omul avea probleme cardiace mai vechi. Medicii au constatat că omul intrase în stop cardio-respirator și au început manevrele de resuscitare. Nici în acest caz, medicii nu au mai putut să facă nimic. (M. TEODOROF)

Declaraţie Lidl: „Dorim să ne exprimăm sincere condoleanțe față de familia persoanei decedate, care făcea parte din echipa de construcții contractată pentru şantierul din Târgu-Neamț. Decesul a survenit ca urmare a unei Insuficienţe Cardio-Respiratorie Acută, conform Certificatului Medical constatator.

Angajat al Antreprenorului General, persoana decedată beneficiase de pauza legală pentru masă în ziua evenimentului și avea toate documentele de instruire şi sănătate întocmite şi semnate la zi.”