0:00

A jefuit prin Italia, a fost prins la Bacău!, ZCH NEWS - sursa ta de informații* Polițiștii din Bacău au depistat un bărbat, de 27 de ani, urmărit internațional de autoritățile din Italia pentru tentativă la omor, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La data de 30 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Bacău au efectuat o descindere domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Parava. Polițiștii au depistat astfel un bărbat de 27 de ani, din comuna Scorțeni, împotriva căruia a fost instituită măsura urmăririi la nivel internaţional. Cel în cauză se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare italiene, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Bărbatul a fost reținut pentru o periodă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților de la Curtea de Apel Bacău, pentru demararea procedurilor de predare către autoritățile judiciare din Italia. Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

* Un bărbat de 36 de ani, care ar fi sustras 150 de litri de vin din locuința unei persoane pe care o ajutase la treburile gospodărești, este cercetat de polițiști pentru furt calificat. La data de 30 martie a.c., polițiștii din Pîrgăreşti au fost sesizaţi despre faptul că dintr-o anexă a unei locuințe din comună a fost sustrasǎ cantitatea de aproximativ 150 litri de vin. În urma investigațiilor efectuate polițiștii au depistat un bărbat de 36 de ani din localitate, bănuit de comiterea faptei. Din cercetări a rezultat că ar profitat de absența părții vătămate de la domiciliu și întrucât efectuase anterior lucrări la locuința acesteia cunoștea locul de pǎstrare a cheii anexei. Astfel cel în cauză ar fi pătruns în mod repetat în magazie, de unde ar fi sustras cantitatea de cca 150 litri de vin. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

* Un bărbat de 56 de ani, din Sascut, a sesizat polițiștii din comună, la data de 30 martie a.c., cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras un laptop şi un pachet de ţigări, cauzându-i un prejudiciu de 2 415 lei. Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că persoana vătămată a fost plecată de le locuință în ziua de 30 martie a.c., între orele 10.00 și 12.00, interval de timp în care un minor de 16 ani, aflat în vizită la bunica sa din localitate, ar fi pătruns în curtea gospodăriei bărbatului de 56 de și ulterior în imobil, pe o uşă neasigurată, de unde ar fi sustras laptop-ul și pachetul de țigări. Tot din cercetări a mai rezultat că în aceeași zi minorul s-ar fi deplasat în municipiul Adjud, unde a vândut laptop-ul sustras la un magazin cu profil achiziţii electrocasnice şi electronice second hand, pentru suma de 200 lei. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

* La data de 30 martie a.c., în jurul orei 22:45, polițiștii au fost sesizați de un tânăr de 22 de ani, din Moinești, despre faptul că un autoturism i-a distrus gardul împrejmuitor al locuinţei, după care a plecat de la locul evenimentului. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti, care, în urma cercetărilor efectuate şi a primelor verificări a stabilit că un tânăr de 23 de ani, din comuna Măgirești, care conducea un autoturism în municipiul Moinești, a pierdut controlul vehiculului și a intrat în coliziune cu gardul unei locuinţei sale, avariind uşor conducta distribuţie gaze naturale cu presiune redusă aflată lângă gard, după care a plecat de la faţa locului. Tânărul în cauză a fost depistat și testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,59 mg/l, alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Compartimentul de Relații Publice al IPJ Bacău

Articolul precedentNEAMŢ: Piatra Curată cu ulmi de Turkestan
Articolul următorNEAMŢ: Controale în valuri la Primăria Bicaz
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.