Spitalul Municipal de Urgență Roman a început testarea pe aparatul de diagnosticare moleculară real-time PCR. Probele prelevate încă de sâmbătă, 25 aprilie au fost trimise și la Iași, pentru validare. „Aparatul a fost donat spitalului, iar furnizorul este cel care a obținut de la Ministerul Sănătății avizul de funcționare, inclusiv pentru kit-uri. S-au obținut avizele de la Direcția de Sănătate Publică Neamț și s-a început testarea de sâmbătă. Probele au fost trimise și la Iași, pentru validare și rezultatele au fost confirmate. Rămâne ca zilele acestea să trimitem la Ministerul Sănătății documentația pentru a intra în programul național care finanțează testarea COVID-19”, a declarat Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al SMU Roman.

foto SMU Roman

Primii testați sunt pacienții internați și personalul medical cu simptome: „Conform metodologiei, sunt testate persoanele cu simptome, inclusiv personalul medico-sanitar. S-a testat o parte din personalul medical și pacienți, iar până astăzi nu mai avem alte cadre medicale infectate cu COVID. Fiind un echipament donat, se testează chiar dacă deocamdată spitalul nu a intrat în programul național. Dar nu se testează la cerere”, a adăugat purtătorul de cuvânt al SMU Roman.

(C.I.)

Articolul precedentȘtire actualizată. Nu se mai deschid școlile, mediile se încheie cu notele existente
Articolul următorACTUALIZARE: Avizul pentru aparatul PCR a fost emis, Spitalul Județean Neamț este acreditat să testeze COVID-19