0:00

A început procesul inginerului silvic acuzat de fapte de corupție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInginerul silvic de la Târgu Neamț acuzat de luare de mită a compărut în fața judecătorilor de la Tribunalul Neamț. La primul termen al procesului, care a avut loc pe 19 iunie, avocatul bărbatului a solicitat timp pentru pregătirea apărării, astfel că a fost stabilită o nouă înfățișare, luna viitoare. Cauza a intrat pe rolul instanței încă din luna septembrie a anului trecut, dar până acum a fost în procedură de cameră preliminară. De acum procesul intră în linie dreaptă cu administrări de probe și audieri de martori.

Necazurile inginerului silvic au început anul trecut, în luna august, când a fost reținut și apoi a fost arestat preventiv după ce ar fi cerut 1.000 de lei de la un șofer care transporta lemn, existând suspiciuni că ar fi discordanțe între cantitatea faptică de material lemnos și cea scriptică, trecută în acte. Camionul fusese tras pe dreapta la un control de rutină al oamenilor legii ce a avut loc pe 2 august, în localitatea Timișești. Din cauza suspiciunilor, camionul a fost direcționat către Ocolul Silvic Târgu Neamț.

Inginerul ar fi cerut bani pentru a calcula volumul de masă lemnoasă la o valoare care să evite măsura confiscării mijlocului de transport. Cel mai probabil șoferul știa sigur ce cantitate are în camion, astfel încât l-a reclamat pe inginer, acesta fiind prins în flagrant pe când încasa banii cu titlu de mită (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentConcert Soul Serenade la Piatra Neamț
Articolul următorCod galben de vânt puternic în Regiunea Nord Est
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.