CNP la liber la primăria Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConsilierii locali din Piatra Neamț s-au adunat în ședință ordinară vineri, 26 februarie, de la ora 12.00. Ordinea de zi a fost suplimentată cu un proiect, cel care prevede desemnarea administratorului special pentru asigurarea mandatului de reprezentare a intereselor acționarului majoritar – municipiul Piatra Neamț, la SC Locato SA, în procedura falimentului.

Ca după orice ședință de Consiliu Local, proiectele care primesc votul consilierilor sunt trimise spre studiere și publicare, la libera alegere, către presa locală. Astfel, cum a fost aprobat de plenul consilierilor, proiectul cu numărul 38, cel care se referă la desemnarea administratorului special, a fost trimis, cu tot cu referatul de aprobare, raportul de specialitate și contractul de mandat, dovadă că avem o administrație transparentă.

Dar, studiind documentele, am ajuns la concluzia că, în unele cazuri, avem o administrație mult prea transparentă. Că am aflat numele administratorului special – Vasile Virgil Nistor – și valoarea indemnizației lunare pe care acesta o va primi – 1.625 de lei, sumă care va fi asigurată din bugetul local, este un lucru normal, dar că, odată cu aceste informații am primit și toate datele de identificare ale respectivei persoane, ni se pare că transparența a fost exagerată. Nu credem că erau necesare toate aceste informații, pentru că rămân date cu caracter personal și, oricum, nu acestea erau de interes public. În mod normal, dacă persoana vizată își dă acordul nu este nici o problemă, deși nu știm de ce și-ar da cineva acordul având în vedere faptul că pe oameni poate că-i interesează mai mult ce valoare are indemnizația decât ce serie de buletin are persoana în cauză.

Faptul că nu prea e normal ca Primăria să furnizeze către presă aceste date ni l-a confirmat și purtătorul de cuvânt Gabriel Muraru: „Nu, în mod normal, instituția noastră nu furnizează astfel de date”.

Articolul precedentO femeie beată a lăsat comuna Vânători în beznă
Articolul următorElena Udrea a ajuns iar în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.