A doua zi de proteste spontane în Administrațiile Județene de Finanțe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFuncționari din cadrul instituțiilor aparținând de Ministerul Finanțelor continuă vineri, 11 august, protestele spontane începute de ieri. În principal, nemulțumirile angajaților Fiscului se leagă de măsurile de austeritate bugetară și reorganizare a sistemului public de stat anunțate de premierul Marcel Ciolacu și de ministrul Finanțelor Marcel Boloș. Proteste au fost și în cadrul MF, dar și în instituțiile subordonate din teritoriu, de la nivelul câtorva județe. „Ordonanța Ciolacu”, așa cum a fost supranumit proiectul de normativ prin care coaliția de guvernare vrea să țină în frâu deficitul bugetar și finanțarea prin PNRR, este dezbătută la București, dar deja a stârnit un val de nemulțumiri în majoritatea instituțiilor.

A doua zi de proteste spontane în Administrațiile Județene de Finanțe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAseară, poziția ministrului Marcel Boloș (foto), față de protestele spontane din țară, survenite înaintea grevei de avertisment din 22 august, dată stabilită de liderii Federației SedLex, a fost sintetizată într-un comunicat de presă. Ministrul Finanțelor a transmis: „Noi suntem cei care știm mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat. (…) Totodată, am convenit că vom face demersurile pentru a avea un statut al finanțistului, pentru asigurarea recunoașterii importanței activității desfășurate de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor. O altă urgență o reprezintă demersurile pentru aplicarea nediscriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau să avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al MF și al tuturor instituțiilor subordonate. În plus, vom revizui atribuțiile și îndatoririle fiecăruia pentru a ne asigura că sunt distribuite în mod echitabil și că toți contribuim în mod adecvat la succesul instituției”.

Este protest spontan și la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț (foto). Aviz contribuabililor care astăzi, 11 august, au treabă la ghișee, activitatea de lucru cu publicul este întreruptă. Funcționarii au început protestul aproape de ora 9, iar liderul de sindicat Cristian Aanei precizează că, nefiind o acțiune organizată de sindicat, nu poate estima cât durează, potrivit mesagerulneamt.ro .

C.I.

Articolul precedentActivitatea bazinelor din Ștrandul Municipal este suspendată temporar
Articolul următorCopil de 13 ani, victimă în accident rutier