0:00

În perioada 19-21 iunie, pompierii vor transforma Muntele Ceahlău într-o bază de pregătire pentru a doua ediție a competiției naționale „Scări pe Toaca”. Evenimentul, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț sub coordonarea IGSU, va aduna 135 de pompieri din cadrul IGSU și 27 de inspectorate județene. Concursul se va desfășura după următorul program:

  • 19 iunie, ora 17: festivitatea de deschidere în stațiunea Durău;
  • 20 iunie, ora 8: cursa Panaghia și proba Scări pe Toaca;
  • 21 iunie, ora 9: festivitatea de premiere în stațiunea Durău.

Competiția are ca scop dezvoltarea aptitudinilor necesare intervențiilor în zone montane greu accesibile și promovarea unui stil de viață sănătos. Concursul este deschis cadrelor militare, soldaților gradați profesioniști, elevilor și studenților din IGSU și unitățile subordonate, indiferent de sex, fiind împărțit pe trei grupe de vârstă: 18-30 ani, 31-40 ani și peste 41 de ani.

A doua ediție a competiției naționale „Scări pe Toaca”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParticipanții vor parcurge traseul Stațiunea Durău-Stânca Panaghiei (aproximativ 7 km) și vor urca cele 519 trepte ale scării către Vârful Toaca, echipați complet în costumul de protecție pentru pompieri.

„Concurenții participă echipați în costumul de protecție pentru pompieri (NOMEX), bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție, aparat de respirat cu aer comprimat și butelie de aer (goală). Le dorim succes tuturor participanților”, au declarat reprezentanții ISU Neamț.

Denisa POPA

Articolul precedentVIDEO Trei minori au furat și distrus mai multe autoturisme la un service auto din Târgu-Neamț
Articolul următorIncendiu într-un apartament din Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.