0:00

A doua amânare a pronunțării sentinței definitive pentru Ionel Arsene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcesul deschis de DNA Bacău împotriva lui Ionel Arsene se apropie de final, după ce astăzi, 1 martie, Curtea de Apel Brașov a amânat pentru a doua oară pronunțarea sentinței definitive, după cea din 23 ianuarie.

În principiu, termenul de zece zile este destul de scurt și poate prefigura aflarea soluției, după mai bine de 4 ani de proces. Apelul a fost strămutat la Brașov la cererea lui Ionel Arsene.

Sentința Tribunalului Bacău, unde a fost strămutat procesul pe fond, tot la solicitarea lui Ionel Arsene, stabilește o condamnare la 8 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, pentru trei fapte de corupție. Toate trei sunt de trafic de influență, una din anul 2013 și celelalte două din vara anului 2015.

Prima instanță i-a mai interzis lui Ionel Arsene dreptul a mai fi ales în funcții publice și la conducerea vreunui partid. În plus, i-a confiscat 80.000 euro şi 150.000 lei și a menținut sechestrul asigurator asupra unor bunuri imobile. Mai multe detalii pe acest subiect puteți citi aici .

C.I.

Articolul precedentDescoperire macabră la Piatra-Neamţ
Articolul următorMoarte suspectă la Stejaru