0:00

A dat controlul judiciar pe arest preventiv, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 42 de ani, din Roman, aflat sub control judiciar într-un dosar cu mai multe acuze penale, nu a respectat condițiile impuse de judecători la aplicarea măsurii preventive. Pentru aceasta, magistrații din cadrul Tribunalului Neamț au dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv.

Este vorba de Gheorghe Gabriel Tănase de 42 de ani, din Roman, acesta fiind judecat într-o cauză cu acuze de constituire a unui grup infracțional organizat și șantaj după ce împreună cu alte persoane ar fi terorizat patronii unor săli de jocuri de noroc din Roman cărora le-ar fi cerut taxă de protecție (amănunte aici  și aici ).

În acest dosar Gheorghe Gabriel Tănase a fost inițial arestat, apoi a fost plasat în control judiciar. Dar nu a putut sta departe de problemele penale și pe 8 iulie a „recidivat”. „Se precizează că la data de 8.07.2023 a existat un incident în care (…), fost organ de cercetare penală în cadrul IPJ, ar fi fost ameninţat de inculpat, iar la momentul întoarcerii la locuinţa sa a constatat că a fost urmărit de o persoană din anturajul inculpatului care i-ar fi filmat autoturismul proprietate şi zona în care locuieşte”, au stabilit judecătorii.

Magistrații din cadrul Tribunalului Neamț au analizat solicitarea depusă de Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Neamț și au decis înlocuirea celei mai blânde dintre măsurile preventive cu arestul preventiv. Gheorghe Gabriel Tănase a contestat decizia instanței de fond la Curtea de Apel Bacău dar nu a avut câștig de cauză, hotărârea fiind definitivă.

(G.S.)

Articolul precedentImpact violent după o depășire riscantă
Articolul următorDefinitivat 2023. Rezultate în regiunea Nord-Est, model de contestație
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.