Un tânăr de 23 de ani, din Borlești, a fost ridicat de polițiști, în ziua de 9 mai, și condus la Penitenciarul Bacău, unde are de stat exact 2 ani și 8 luni. El a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț, pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului. În ciuda faptului că pentru astfel de infracțiuni, instanțele pronunță, de regulă, pedepse cu executare, polițiștii găsesc constant șoferi beți în trafic. Cele mai recente exemple datează din noaptea de 9 spre 10 mai.

„În jurul orei 03:30, poliţiştii Secţiei 14 Urecheni au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din Răuceşti, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat agentul șef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț.

Un alt tânăr, în vârstă de 27 de ani, din Botoşani, a fost găsit băut la volan, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dimitrie Leonida din Piatra Neamţ. El avea o concentrație de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat,

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE! Recomandările poliției:

  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
  • Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
  • Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! (C.M.)
Articolul precedent550.000 lei de la CJ Neamţ pentru Spitalul Bicaz
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI Voinţa-Speranţa şi Cimentul-CSM Ceahlăul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.