În baza unei simple cereri, orice persoană care este asigurată în sistemul public de sănătate poate afla exact de ce servicii medicale, medicamente și dispozitive a beneficiat în cursul anului trecut.

Casa de Asigurări de Sănătate Neamț a publicat formularul tip de cerere ce trebuie completat, semnat și transmis instituției. Dacă cererea este depusă personal la sediul CAS Neamț, funcționarii vor verifica identitatea solicitantului. „În situația în care solicitantul optează pentru transmiterea solicitării prin intermediul poștei electronice, acesta va completa în cerere o parolă din 8 caractere, necesară accesării răspunsului”, precizează CAS Neamț.

Cererea va fi înregistrată și răspunsul va fi transmis în maxim 45 de zile. Asiguratul va primi informații complete, în ordine cronologică, cu privire la toate serviciile medicale, îngrijiri la domiciliu, medicamente, materialele sanitare din pachetul de bază de care a beneficiat în anul 2019. Datele sunt însoțite și de numele furnizorului care le-a efectuat sau le-a eliberat, cu data şi contravaloarea fiecăruia în parte, potrivit CAS Neamț. Toate aceste informații sunt la dispoziția instituției, în Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS).

Modelul de cerere poate fi descărcat de aici 4796 – Model cerere Ordin MS-CNAS nr. 1416-820-2020.doc .

C.I.

Articolul precedentActualizare – FOTO: Accident grav la Târpești, doi răniți după ce mașina în care erau s-a răsturnat într-o râpă
Articolul următorȚigla metalică, cea mai populară alegere în rândul constructorilor de acoperișuri