0:00

„Emoții pe portativ“ cu soprana Flaviana Lica, la Biblioteca Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra Neamț, găzduiește recitalul „Emoții pe portativ“ al sopranei Flaviana Lica, elevă în clasa a XII-a. Acțiunea are loc pe 4 iunie, cu începere de la ora 17:00 în Sala Cupola a Bibliotecii Neamț.

Născută în comuna Vânători-Neamț, Flaviana Lica și-a început studiile muzicale în clasa a IX-a la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra Neamț unde, la admiterea on-line din anul 2020, i-a fost remarcat materialul muzical trimis spre evaluare. „O voce clară, sensibilă, un atac pe sunet direct, ferm dar moale în același timp, au fost primele calități descoperite la eleva Flavina Lica. Au urmat patru ani de studiu cu momente minunate cu emoții multe pe portativul fiecărei partituri interpretate și o evoluție așa cum promitea prestația din admitere. Un copil cald, foarte implicat, matur pentru vârsta ei, activ și în deosebi foarte creativ în frazarea muzicală în interpretarea repertoriului propus în studiu”, a precizat profesorul coordonator Elena Narcisa Pavel.

Flaviana a participat la multe concursuri, recitaluri, audiții muzicale, spectacole, de fiecare dată cu o implicare desăvârșită, realizând momente muzicale de o înaltă ținută. În palmaresul ei sunt Premiul I de Excelență la Concursul Național „Primăvara Artelor”, ediția XXIII, Bacău 2022, Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”, ediția a XXX a, Piatra Neamț, 1 aprilie-3 iunie 2022, Premiul I la Concursul Național de Canto clasic „Revelația Vocilor”, București 2022, Premiul I și participarea în Gala Concursului Național de Interpretare Vocală „Elena Botez” Piatra Neamț, 2023.

(G. S.)

Articolul precedentZiua Națională a Adopției. DGASPC Neamț celebrează familiile adoptatoare
Articolul următorOpt candidați se luptă pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean Iași
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.