* Cătălin Drăguşanu: ”Nu mă simt nici împlinit, nici mulțumit”

* Ioan Munteanu: ”E greu de vorbit după un an”

* Leonard Cadăr: „Mă simt util”

* Dorin Ursărescu: „Un an greu”

* Liviu Bumbu: „Sentimentul este de neîmplinire”

9 decembrie 2012-9 decembrie 2013. Un an de la alegerile parlamentare. Ziua de 9 decembrie 2013 nu diferă, în aparență cu nimic față de aceeași zi a anului 2012. Poate doar lipsa zăpezii care a luat cu asalt anul trecut tot județul Neamț, nămeții și dificultățile produse de aceștia în adunarea sacilor cu buletine de vot sub coordonarea unui prefect venetic, dar care atât cât a putut și-a îndeplinit atribuțiunile. Sedii ale partidelor pline de membri simpatizanți și candidați care așteptau exit poll-ul de la orele 21. 9 decembrie 2013 – zi obișnuită ca oricare alta, cu jumătate de țară sub amenințarea codului galben de ninsori, fără bani prea mulți la bugetul județului, cu împliniri, satisfacții sau nemulțumiri, dar cu speranța și premiza, după unii, că 2013 se încheie și vine un 2014 în care apele învolburate ale politicii se vor limpezi și vor veni și zile mai bune. Pentru toți. Parlamentarii de Neamț se simt neîmpliniți și cu puține satisfacții ”profesionale” de când fac naveta la București. Unii fac primele lor declarații politice, alții nu declară nimic, iar alții fac apel la coeziune și spirit de echipă. Alții fac declarații politice preluate din programul de guvernare… un bla, bla, bla demn de campania electorală devenită deja la modă deși mai sunt 3 ani până la viitoarele alegeri.

 Dragusanu_Vasile_Catalin

”Nu mă simt nici împlinit, nici mulțumit. Senzația după an este că fiind atât de mulți parlamentari nu se vede toată lumea. Activitatea mea din Parlament pe parcursul acestui an a fost una susținută și acest lucru cred că se vede din numărul de inițiative legislative, declarații politice și luări de cuvânt. Îmi pare rău că nu am reușit să impun amendamentele pe care mi le-am propus pentru bugetul de stat nici în primăvară, nici în această iarnă. Am însă mulțumirea că am reușit să stau de vorbă cu mulți oameni în timpul audiențelor ținute la biroul parlamentar, dar în același timp sunt nemulțumit că nu am reușit să rezolv o parte din aceste probleme așa cum doresc cetățenii și nu pentru că nu am vrut, ci pentru că unele dintre acestea nu țin de activitatea parlamentară”, a declarat deputatul de Neamț Cătălin Drăgușanu.

Munteanu_Ioan

”E greu de vorbit după un an pentru că situația politică, socială și economică în acest an a fost învolburată,iar de aici nu se pot vedea plusurile și minusurile”, a spus deputatul de Neamț Ioan Munteanu

cadar-4

”În acest moment mă simt util, mai e mult până să fiu mulțumit pentru că sistemul e mai complex decât se crede, o clădire se face cărămidă cu cărămidă. Din locul pe care l-am ales acum eu cred că este posibil ca oamenii să se facă auziți prin glasul meu. Noi toți din județ trebuie să devenim un singur glas care să se facă auzit pentru că o voce pe ici pe colo se aude dar mai greu, iar problemele se rezolvă mai greu. Trebuie să fim uniți noi toți cei din Moldova”, a declarat senatorul de Neamț Leonard Cadăr.

UrsarescuDorinel

”Cred că se putea mai mult în ceea ce privește modul cum au mers lucrurile în 2013 în ceea ce ne privește pe noi cei din USL. Anul 2013 a fost unul greu și ne bucurăm că s-a terminat, a fost mult mai greu decât ne-am așteptat pentru că ceea ce am găsit după guvernarea PDL a depășit orice așteptare: fonduri europene blocate, țara mai datoare ca oricând, cu datorii făcute pentru plăți electorale. Avem însă premiza, mai ales că avem bugetul adoptat în forma în care este, că în anul 2014 lucrurile se vor îmbunătăți”, a declarat Dorin Ursărescu, deputat de Neamț.

Bumbu Octavian Liviu

”Sentimentul general este de neîmplinire. Așteptările din teritoriu sunt precipitate, accelerate… Nivelul de lobby și intervenții în cadru legal în privința atragerii de fonduri a fost foarte redus în anul care a trecut. Am însă satisfacția că am ajutat atât administrațiile locale din colegiul din care provin, cât mai ales foarte multe persoane din mediul privat care se aflau în conflict, aparent sau real cu instituțiile statului, iar unele forme de sprijin pot fi făcute publice, altele nu. Ca activitate strict parlamentară am satisfacția că am fost prezent 100% la toate ședințele și am făcut inițiative legislative, declarații politice și luări de cuvânt la modul cel mai real și nu în sensul demagogic”, a declarat senatorul Liviu Bumbu.

Irina CĂLIN

1 COMENTARIU

  1. TOTII PARLAMENTARII DE NEAMT SUNT NEMULTUMITI DE ACTIVITATEA LOR IN FAVOAREA NEMTENILOR DAR INTREBAREA E SALARIILE LEA-TI PRIMIT CU REGULARITATE DACA DA INSEAMNA CA SUNTETII FALIMENTARI VOI TOTII IN FRUNTE CU SECRETARUL GENERAL PONTA CACI DE MUNCA DIN PARTEA VOASTRA NICI NU S-A AUZIT SI ATI AJUNS IN PARLAMENT CU GALEATA SI DACA ATI AVEA UN GRAM DE CONSTIINTA ATI TREBUI SA RETURNATI SALARIILE CETATENILOR CARE VAU VOTAT CA NU LE MERITATISUNTETI O ADUNATURA DE PROFITORII DE SITUATIE ,INTERLOPI SI VALUTISTI DE MESERIE CUM SA AI TIMP PENTRU CETATENI CARE SUNT O MASA DE OAMENI USOR DE MANIPULAT SI IN LOC DE A PREZENTA REALIZARI IN ACEST AN CE S-A TERMINAT VOII VENITII CU PLANSUL CA NU ATI REALIZAT NIMIC CA SI GUVERNUL SUSTINUT DE VOI TOTUL SPUS INTR-UN CUVANT DE CARE VOI NUCI NU ATI AUZIT E RUSIIINNEE CLASA POLITICA DE DOI BANI . ORICUM SARBATORII FERICITE PE SPATELE NEMTENILOR VI LEATI CASTIGAT SI FARA SA MUNCITII….

Comments are closed.