De la începutul anului şi până la 20 februarie 2014 au solicitat bilete de tratament balnear 4.295 de posibili beneficiari. Până în acest moment, alocate au fost doar 813. Pentru seria a doua de tratament balnear s-au mai eliberat, potrivit datelor furnizate de Casa de Pensii Neamţ, alte 36 bilete de tratament balnear, pentru 7 staţiuni în care instituţia naţională deţine în proprietate structuri de cazare, şi anume: Amara, Covasna, Buziaş, Nicolina (Iaşi), Pucioasa (Dâmboviţa), 1 Mai (Oradea) şi Sărata Monteoru (Buzău). Prima zi de intrare în staţiune este 2 martie 2014. Pentru această serie, Casa de Pensii Neamţ va distribui biletele repartizate prin aplicaţie informatică si de aceasta data celor care au solicitat plecarea în staţiune în luna martie 2014, cu condiţia ca staţiunile menţionate în cerere să fi fost dintre cele precizate mai sus. Casa de Pensii Neamţ reaminteste că şi anul acesta biletele se acorda în baza unor criterii stabilite de lege:

  • · durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile;
  • · cererile de acordarea a unui bilet de tratament se depun cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul;
  • · în situaţia neridicării biletului repartizat, acesta devenind disponibil cu 7 zile înainte de începerea seriei, solicitantul are posibilitatea de a obţine un alt billet de tratament balnear doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, la cerere, pentru o altă serie;
  • · în vederea ridicării biletului de tratament repartizat, solicitantul trebuie să prezinte un bilet de trimitere (în copie, dar cu prezentarea originalului) eliberat de  medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate.

Menţionăm că biletul de trimitere este acel formular cu regim special, unic pentru servicii medicale de recuperare – reabilitare prestate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare. (I HAGI-STAN)

Articolul precedentHCM Roman – CSM București 27-20
Articolul următorPRIMIM LA REDACȚIE: COMUNICAT DE PRESĂ