pietricica turism

Semne bune anul 2019 are pentru Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamț, care a primit de la minister 8 posturi. Imediat ce au fost primite, s-au și împărțit ca pâinea caldă. Opt posturi în plus la inspectorat este mai mult decât ce a cerut șefa instituției, chiar mai mult decât alte inspectorate din Moldova și restul țării.

“Statul de funcții a fost suplimentat cu 8 posturi, între care unul pe POSDRU. Suntem singurul județ din regiunea nord-est care a primit un astfel de post, datorită faptului că avem o serie de proiecte europene în derulare, proiecte importante. Noile posturi sunt 2 la salarizare, unul la audit, 2 la contabilitate, 2 la manuale și unul pe proiecte europene. O parte din aceste posturi noi au fost primite pe final de an, cele de la depozitul de manuale, de exemplu, altele deja au fost scoase la concurs, urmează și alte concursuri”, a declarat prof. Elena Laiu, șefa IȘJ Neamț.

Un astfel de concurs, pentru un post la salarizare-normare, tocmai este în derulare. S-au înscris 6 candidate, între care și Elena Bicăjanu, jurista IȘJ Neamț, iar 4 au fost admise fiindcă au avut dosarele în regulă. La proba scrisă, din 7 ianuarie, s-au prezentat doar Petronela Buleu și Roxana Gabriela Stoleru, care au promovat la interviul din 15 ianuarie:

Și la Depozitul de manuale a fost rezolvată problema de personal: „La manuale, după plecarea domnului Cireș, a fost concurs și s-au ocupat cele două posturi: pe cel de șef depozit este un muncitor și mai avem angajat un manipulant”, adaugă inspectoarea generală. Urmează concursul pentru două posturi la contabilitate și cel de la audit, la care cei interesați își pot depune dosarele săptămâna viitoare. Dar, de departe, cel mai așteptat concurs va fi cel pentru unicul post la programe europene. Și dorit, măcar din perspectiva remunerației, ce poate aduce maxim 5.000 de lei net lunar în mâna fericitului câștigător. (C.I.)