0:00

UPDATE IAȘI: Șeful SAS Iaşi acuzat de „omisiunea sesizării” / Dorel Roman a demisionat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUPDATE 3: Dorel Roman şi-a dat demisia din funcţia de şef al Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi. El este acuzat de DIICOT de „omisiunea sesizării”. Iată comunicatul DIICOT, în întregime: „Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, în data de 26 ianuarie,  au pus în mişcare acţiunea penală împotriva numitului Roman Toader pentru infracţiunea de „omisiunea sesizării”, iar la data de 29 ianuarie au pus în mişcare acţiunea penală faţă de acesta pentru infracţiunea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. În data de 29.01.2015 procurorii D.I.I.C.O.T împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat 4 percheziţii pe raza judeţului Iaşi. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, pe perioada cercetărilor efectuate într-un dosar penal al D.I.I.C.O.T –  S.T Iaşi,  numitul Roman Toader angajat în cadrul IPJ Iaşi, a ţinut legătura atât telefonic cât şi prin întâlniri directe cu inculpatul Doleanu Cristian, cercetat în dosarul D.I.I.C.O.T menţionat anterior, acesta din urmă  furnizându-i date cu privire la momentele în care alte persoane urmau să primească  marfa de contrabandă şi locurile de depozitare, primind asigurări din partea  primului că îi va proteja activitatea de contrabandă. Pe timpul cercetărilor s-a stabilit faptul că inculpatul Doleanu Cristian a comunicat faţă de apropiaţii săi că are o persoană care  îl va anunţa dacă urmează sa mai fie efectuate percheziţii. Totodată există suspiciuni că numitul  Roman Toader a interogat direct, sau prin intermediul unor subordonaţi, bazele de date ale M.A.I. cu privire la persoanele despre care a primit informaţiile că se ocupă de preluarea sau depozitarea unor mărfuri de contrabandă. În data de 29.01.2015 cu ocazia punerii în executare a mandatului de percheziţie s-a constatat faptul că numitul Roman Toader a împrumutat o  puşcă de vânătoare marca ZB unei alte persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

UPDATE 2: La sediul DIICOT au mai fost aduse două persoane pentru audieri. Anchetatorii nu au precizat care sunt acuzaţiile sau motivul pentru care şeful mascaţilor ieşeni a fost încătuşat.

UPDATE 1: Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Dorel Roman, şeful SAS Iaşi, a fost reţinut în urma unor percheziţii făcute la locuinţa sa, iar în prezent este audiat la sediul DIICOT Iaşi. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Mădălin Ţăranu, a declarat pentru corespondentul Mediafax că ancheta este coordonată de procurorii DIICOT si că la nivelul conducerii instituţiei nu se cunosc acuzaţiile aduse şefului SAS. ”După ce vor apărea clarificări, vom putea exprima un punct de vedere. Ştim doar că a fost luat pentru audieri”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Mădălin Ţăranu. Dorel Roman conduce de câţiva ani Serviciul pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Judeţene Iaşi.

În această dimineaţă, 29 ianuarie, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) Iași a fost reţinut de DIICOT, informează www.stiripesurse.ro. În jurul orei 8.30, Dorel Roman, şeful SAS Iaşi, a fost dus cu maşina jandarmilor la audieri. Şeful SAS a fost reţinut în urmă unor percheziţii efectuate de procurorii DIICOT. Deocamdată nu se cunoaşte motivul reţinerii. Vom reveni.

FOTO: Ziarul de Iași

Articolul precedentSĂNĂTATE LA CARD: Obligativitate amânată încă 30 de zile
Articolul următorUPDATE: ELENA UDREA, urmărită penal în dosarul Microsoft
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.