Marţi dimineață, 9 mai, la Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamț, a avut loc ședința publică de repartizare a cadrelor didactice care, în momentul repartiției, nu au avut catedră liberă titularizabilă. La acțiunea de distribuire, care a durat 3 ore, au participat 70 de profesori.

Este vorba despre cadrele didactice care au primit note peste 7 în ultimii ani la Concursul Național Unic de Titularizare și care, în momentul repartiției, nu au avut catedră liberă titularizabilă, dar au fost repartizate pe o catedră care între timp a devenit titularizabilă. Toată activitatea este desfășurată la nivelul unităților școlare Inspectoratul având doar rolul de organiza și monitoriza corespunzător repartizarea”, a declarat prof. dr. Viorel Stan, inspectorul școlar general al ISJ Neamț.

Profesorul Cristinel Secară, inspector pentru managementul resurselor umane la ISJ Neamț, a declarat că cele mai multe solicitări au fost pentru învățământul special (13), educație fizică și sport (9), învățători (8), discipline tehnice (8), educatoare (7) și religie (6).

Cele 70 de cadre didactice au devenit titulare în sistemul de învățământ, pentru că s-a certificat viabilitatea postului/catedrei, iar Consiliile de Administrație  ale unităţilor de învăţământ respective și-au exprimat acordul în această privință. (Ana MOISE)

Articolul precedentTrei colegi de birou se vor „lupta” pentru șefia Serviciului Criminalistic
Articolul următorMagazin Lidl închis pentru modernizare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.