În urma unei acțiuni a DIICOT Neamț ce a avut loc pe 24 noiembrie 2022, pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc și mare risc, 10 persoane au ajuns la audieri, din acestea 4 fiind reținute.

Astfel, în urma a 7 percheziții domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea indisponibilizării, aproximativ 800 de grame de cannabis, aproximativ 1.000 de grame de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 7 dispozitive de mărunțire, 3 recipiente și un cântar electronic care conțin urme vegetale cu aspect de cannabis și 1.200 de pungi din material din plastic cu sistem de închidere ziplock”, anunță Poliția Neamț.

Au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 6 telefoane mobile și aproximativ 10.500 de lei, 2.230 de euro și 50 de lire sterline.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020 și până în prezent, membrii grupului infracțional ar fi procurat și comercializat droguri de risc și mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive în județul Neamț, către diverși consumatori.

În baza probatoriului administrat, față de 4 persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținerea de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În activități au fost angrenați polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

(G. S.)

Articolul precedentAJF Neamţ organizează cursuri pentru obţinerea licenţei UEFA C pentru antrenori
Articolul următorJale pe șosele, peste 500 de șoferi prinși pe picior greșit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.