pietricica turism

O grupare care se ocupa de contrabandă cu țigări a fost destrămată în urma acțiunii de ieri, 8 octombrie, a polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț. Anchetatorii au făcut 11 percheziții, din care 10 în județul Neamț și una în județul Harghita, fiind ridicate, printre altele, 62.000 țigarete, dar și alcool, un pistol tip airsoft, 5 grame de cannabis, potrivit Poliției Române. „Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2019, 7 persoane cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani, ar fi acţionat, în mod organizat, pentru preluarea, depozitarea, transportul și distribuirea către consumatori a țigaretelor de contrabandă. Produsele ar fi fost comercializate preponderent pe raza judeţului Neamț. În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 62.000 de țigarete, 7 litri de alcool și 5 grame de substanță vegetală verde-olive, cu aspect de cannabis. De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 31 de telefoane mobile, 11.000 de lei, 2.300 de euro, 80 GBP, 2 laptopuri, un grinder, un pistol tip airsoft și mai multe înscrisuri. 7 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Comunicatul DIICOT de astăzi:

La data de 08.10.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare, dintre care 10 în județul Neamț și una în județul Harghita, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2019, pe raza municipiul Piatra-Neamț a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește achiziționarea unor cantități importante de țigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat și comercializat către diverși cumpărători, în principal pe raza judeţului Neamț.
Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind achiziționarea țigaretelor de contrabandă, urmată de vânzarea “en-gross” către clienți de încredere, în baza unor relații anterioare sau pe care membrii grupului le-au dezvoltat pe măsură ce a devenit notoriu că aceștia comercializează astfel de bunuri, precum și un palier privind vânzarea directă către public în zona Pieței Centrale din municipiul Piatra Neamț, respectiv în Piața Sf. Haralambie și în Piața 8 Martie.
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 62.000 de țigarete, 7 litri de alcool și 5 grame de substanță vegetală verde-olive, cu aspect de cannabis, 31 de telefoane mobile, sumele de 11.000 lei, 2.300 euro și 80 de lire, 2 laptopuri, un grinder, un pistol tip airsoft și mai multe înscrisuri.
La data de 08.10.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore față de 7 inculpați, cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here