reclama autocenter

Simulările examenelor naționale vor începe în mai puțin de două săptămâni, prima din ele fiind bacalaureatul, programat pentru 22-25 martie. În județul Neamț sunt 3.611 elevi înscriși în clasa a XII-a, 132 de elevi la frecvență redusă în clasa a XIII-a și 264 la seral în clasa a XIII-a care teoretic vor susține simularea. În perioada 29-31 martie se va susține simularea evaluării naționale pentru cei 3.672 de elevi înscriși în clasa a VIII-a.

Participarea la simulări nu este obligatorie, dar poate fi un prilej pentru elevi să experimenteze rigorile examenelor. Simularea respectă toate condițiile de examen, inclusiv sistemele video din clase trebuie să fie funcționale. Notele obținute nu se publică și pot fi trecute în catalog dacă elevii vor. Rezultatele sunt analizate în fiecare clasă și dau un indiciu despre nevoia de recuperare a materiei unde este cazul. Simularea poate fi și un test despre rezistența la stres pentru fiecare elev. Asta, deoarece generația care acum trebuie să susțină examenele naționale n-a putut susține simulările anul trecut, fiindcă din 9 martie 2020 s-a trecut la cursuri online și imediat a fost declarată starea de urgență națională în contextul coronavirusului.

Din perspectiva Inspectoratului Școlar Județean Neamț, nu ar trebui să fie probleme la simulările de acum: „Toate școlile se organizează în această perioadă, își stabilesc comisiile, verifică funcționarea sistemelor de supraveghere și se preocupă de tot ce este nevoie pentru buna desfășurare. Inspectorii vor merge săptămâna viitoare în școli, dar nu sunt motive de îngrijorare pentru ca aceste simulări să nu fie bine organizate”, a declarat Mihai Obreja, șeful IȘJ Neamț.

Durata simulării evaluării naționale este de două ore, iar cea pentru bacalaureat de trei ore. Din 22 februarie, Ministerul Educației publică o dată pe săptămână testele de antrenament și baremele pentru ambele examene naționale.

C.I.

Articolul precedentAprope 300 de copii au fost daţi în plasament familial anul trecut
Articolul următorOficial: 197 elevi și 225 angajați din învățământ infectați în regiunea Moldova