gradi_2013091207Aceasta este suma pe care a stabilit-o Consiliul Local pentru serviciile acordate în unitățile de educație timpurie preșcolară. Cum hotărârile Consiliului Local nu sunt prea mediatizate sau ușor de descifrat, vă prezentăm detaliile acestei decizii.

Înainte de începerea anului școlar, Consiliul Local a stabilit organizarea serviciilor acordate în unitățile de educație timpurie antepreșcolară pentru anul școlar 2015 – 2016. Au fost stabilite un număr maxim de 320 de locuri, dintre care 10% sunt rezervate cazurile sociale (familiile ale căror venituri brute lunare sunt până la 225 lei). Costul mediu de întreținere a fost stabilit la suma de 640 de lei/copil/ lună. Banii sunt distribuiți după cum urmează: 255 lei pe lună sunt alocați pentru hrană, 95 de lei pentru bunuri și servicii, 28 pentru apă, o sumă importantă ,103 lei/copil/lună pentru reparații curente, 47 pentru inventar și, iarăși o sumă mare, 112 lei lunar sunt rezervați pentru încălzit și iluminat. Întrebarea este dacă aceste sume medii la nivelul unui an sunt bazate pe niște calcule clare sau ele reprezintă supape de cheltuieli neprevăzute.

Părinții/reprezentanții legali ai căror copii beneficiază de servicii în cadrul creșelor și al altor unități de educație timpurie antepreșcolară publice sunt obligați la plata unei contribuții lunare, a cărei valoare este stabilită prin dispoziție a primarului, în funcție de numărul de copii din familie care frecventează creșa și de venitul mediu lunar brut cumulat al părinților/ reprezentanților legali calculat pe o perioadă de șase luni anterioară înscrierii copilului.

Articolul precedentConsiliul Elevilor e de acord cu modificarea structurii anului şcolar
Articolul următorÎntreruperi cu repetiție la Apa Serv
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.